Uunilohi
4 - 6 annosta
1 (n. 700 g) kirjolohifilee
1/4 tl suolaa
1/2 tl sitruunapippuria
1 rkl sinappia
1prk (2,5 dl) ruokakermaa
( Kippari)
2 rkl tuoretta tilliä
Huuhdo filee kylmällä
vedellä. Poista ruodot.
Ripota fileen pintaan nahattomalle puolelle suola ja
pippuri ja levitä sinappi. Anna maustua hetkisen.
Nosta filee suunnilleen
fileen kokoiseen uunivuokaan nahkapuoli ylöspäin.
Kypsennä uunin ala- / keskiosassa 175 asteessa
20 min. Ota vuoka uunista. Poista fileestä nahka.
Kaada ruokakerma fileen päälle. Jatka kypsentämistä 20 min
tai kunnes kypsä.
Ripota kalan pinnalle hienonnettua tilliä.
Huom! Huomioithan, että vaihtaessasi annosmäärää,
raaka-aineet ja kypsennysajat eivät muutu samassa suhteessa.
Nam...hyvää oli!!!! |
Hei,lohta oli meilläkin tänään ruokana...Enpä oo tajunnut,et näin valmistettuna saa kastikkeen samalla lämmöllä valmiiksi,oon vaa paistanut pelkän kalan,kiitos vinkistä.
VastaaPoista