Kinkkupiirakka
Pohja
175 g vehnäjauhoja
1 rkl mannasuurimoita
100 g meijerivoita
1 kananmunan
keltuainen
2rkl vettä
Täyte
150 g savustettua pekonia kuutioituna
1 sipuli hienonnettuna
2 kananmunaa
1 1⁄2 dl maitoa
1 1⁄2 dl Savujuusto
ruokakermaa
1 dl juustoraastetta
persiljaa
kirsikkatomaattia koristeeksi
Ohjeet
Kinkkupiirakan tekeminen alkaa murotaikinapohjasta. Sekoita
keskenään jauhot ja mannasuurimot. Lisää voi ja sekoita, kunnes taikina on
koostumukseltaan tasaista. Sekoita keltuainen ja 2 rkl kylmää vettä, kaada
taikinan joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Jos taikina vaikuttaa kuivalta, lisää
hieman vettä. Vaivaa taikina tasaiseksi. Taputtele taikina levyksi, kääri se
muovikelmuun ja laita jääkaappiin 30 minuutiksi.
Nosta taikinamöykky kevyesti jauhotetulle alustalle ja
taputtele se vielä hieman ohuemmaksi levyksi. Nosta taikinalevy halkaisijaltaan
noin 20 cm piirakkavuokaan ja painele reunoille. Kuumenna uuni 200 asteeseen.
Aseta piirakkapohja uuniin ja paista 15 minuuttia tai kunnes taikina alkaa
kevyesti ruskistua reunoilta. Anna jäähtyä.
Kuumenna iso paistinpannu ja paista pekonia 10-12 minuuttia.
Paista sipulit pannulla pekonin rasvassa, kunnes ne ovat pehmenneet. Anna
jäähtyä. Laske uunin lämpötila 175 asteeseen. Vatkaa munat, munankeltuainen,
maito ja kerma. Sekoita joukkoon raastettu juusto, mausta ja lisää pekoni ja
sipuli seokseen. Paista kunnes piirakan keskiosa on hyytynyt, noin 40-45
minuuttia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Tee minusta iloinen ja kommentoi minulle juttujani! =D