Tämä Sitruunatahna säilyy noin 3-4 vkoa jääkaapissa. Ja sitä voi käyttää esim. piiraiden, macaronien täytteiksi, pannukakuille, puuroon, jugurttiin, paahtoleivän päälle jne, jne......mahdollisuuksia siis on!
Sitruunatahna (Lemon curd)
2 sitruunaa
2 kananmunaa
1,5dl sokeria
1rkl maissitärkkelystä
50g voita
Raasta sitruunoista keltainen kuori
kattilaan. Purista myös mehu kattilaan.
Lisää munat, sokeri ja maissitärkkelys.
Vispaa hyvin sekaisin.
Kuumenna koko ajan sekoittaen niin kauan kunnes
seos pulpahtaa pari kertaa.
Siivilöi kuumana kuoret pois. Seosta joutuu
pusertamaan vähän lusikalla, että saat tahnan siivilästä läpi.
Lisää voi
pieninä nokareina ja sekoita hyvin kunnes kaikki voi sulautuu tahnaan.
Säilytä kylmässä.
Voit myös kokilla tahnassa muitakin hedelmää kuin sitruunaa, esim; tyrniä, veriappelsiinia, appelsiiniä.....
Maisteltu on ja täytyy kyllä sanoa että HYVÄÄ on ja helppo tehdä!
Ai että! Olen niin otettu tästä että jaoit reseptini! :) <3 Näyttää oikein hyvältä tämä sun curd :)
VastaaPoista