Joten saanko tarjoilla teillekin :)
Munkit
40 kpl
50 g hiivaa
5 dl maitoa
2 munaa
2 dl sokeria
2 tl suolaa
1 rkl kardemummaa
n. 16 dl (n. 1 kg) vehnäjauhoja
1 dl juoksevaa marg.
Paistamiseen
rypsiöljyä
Pinnalle
hienoa sokeria
Sekoita hiiva
kädenlämpöiseen maitoon. Lisää munat, sokeri, mausteet ja osa jauhoista.
Sekoita taikina tasaiseksi. Alusta vähitellen loput jauhot taikinaan, kunnes
taikina irtoaa kulhon reunoista. Lisää viimeisenä juoksevaa marg. tai pehmeä
voi.
Anna taikinan kohota
liinan alla vedottomassa paikassa kaksinkertaiseksi.
Leivo taikinasta pikkupullia. Siirrä pullat uunipellille,
jossa on leivinpaperi. Kohota pullat hyvin liinan alla.
Kuumenna öljy padassa tai paksupohjaisessa teräskattilassa.
Kokeile sen kuumuutta vaalealla leipäpalalla. Öljy on riittävän kuumaa (170 -
180 asteista), jos leipä tulee kauniin ruskeaksi 1 - 2 minuutissa. Varo
ylikuumenemista.
Paista muutama munkki kerrallaan. Käännä paiston
puolivälissä. Nosta kypsät munkit reikäkauhalla talouspaperin päälle.
Pyöritä munkit lämpiminä sokerissa lautasella tai
paperipussissa.
Siman ohjeen löydät; TÄÄLTÄ |
Ei varmaan tarvitse kehua.......mutta sanonpahan vaan että hyviä oli =D
Arvonta käynissä vielä 9.5.2015 asti.
Ihan rehellisesti, käsi sydämellä voin kertoa, että en ole koskaan itse paistanut munkkeja! Vain äitini ja jo edesmenneen isoäitini leipomia olen maistellut (kröhöm, muutamia elämässäni.....). Pitää korjata vääryys ja tehdä itse, olkoon vappu, juhannus tai mikä tahansa. Ovat ne niiiin hyviä!
VastaaPoista-A-
Laitan huomenna sellaisen ohjeen jota voisi melkein luulla munkeiksi ;) =D Ihan mielettömän hyviä ovat....tuossa just söin kaksi teen kanssa :)
Poista