Tein lauantaina pikkupizzoja. Kivoja syödä kun katsoo telkkaria....
Laitan tällä kertaa vain reseptin pizzapohjasta. Tästä reseptistä tulee n. 20 kpl pikkupizzaa.
Tämä on vähän erilainen pohja ohje kuin normaalisti.
Tähän tuo erilaisuuden tekee se että itse pohjaan tuleva pizzamaustettta.
Pikku pizzojen pohjat
n. 20 kpl
2 dl vettä
1 ps (11 g) kuivahiivaa
4-6 dl vehnäjauhoja
3 rkl ekstra-neitsytoliiviöljyä
1/2 tl suolaa
1 - 2 tl pizzamaustetta
Lämmitä vesi +42 asteiseksi eli kädenlämpöä hieman lämpimämmäksi. Sekoita kuivahiiva jauhojen joukkoon. Sekoita veteen öljy, mausteet ja jauhoseosta vähitellen. Alusta loput jauhot niin, että taikina on tasaista. Peitä taikina liinalla ja kohota lämpimässä paikassa.
Kumoa taikina jauhotetulle pöydälle ja kaaviloi taikina noin 4 mm paksuiseksi levyksi. Ota taikinasta juomalasilla ympyröita pellille leivinpaperin päälle. Pikkupizzoja tulee noin 20 kpl.
2 dl vettä
1 ps (11 g) kuivahiivaa
4-6 dl vehnäjauhoja
3 rkl ekstra-neitsytoliiviöljyä
1/2 tl suolaa
1 - 2 tl pizzamaustetta
Lämmitä vesi +42 asteiseksi eli kädenlämpöä hieman lämpimämmäksi. Sekoita kuivahiiva jauhojen joukkoon. Sekoita veteen öljy, mausteet ja jauhoseosta vähitellen. Alusta loput jauhot niin, että taikina on tasaista. Peitä taikina liinalla ja kohota lämpimässä paikassa.
Kumoa taikina jauhotetulle pöydälle ja kaaviloi taikina noin 4 mm paksuiseksi levyksi. Ota taikinasta juomalasilla ympyröita pellille leivinpaperin päälle. Pikkupizzoja tulee noin 20 kpl.
Laita tomaattiseos pizzoille.
Laita mieleiset täytteet.
Paista 225 asteessa uunin keskitasolla 10-15 minuuttia.
Laita mieleiset täytteet.
Paista 225 asteessa uunin keskitasolla 10-15 minuuttia.
Hyvia ja maukkaita tuli näistä pizzoista. Pizzamausteen tuoksu tulee kyllä ihanasti alusta asti hyvin esille. Itse laitoin nyt ensimmäisellä kerralla vain 1 tl, mutta olisi voinnut olla enemmänkin. nam....
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Tee minusta iloinen ja kommentoi minulle juttujani! =D