lauantai 18. helmikuuta 2017

Avokadomousse

Nyt päätin kokeilla vähän isompi töistä tarjottavaa.....luin ohjeen varmaan "sata kertaa" ja kirjotin muka kauppalappuun ne tuotteet jotka puuttuu....ennen kaupan kiinni menoa piti käydä uudelleen kaupassa kun huomasin että minultahan puuttuu  liivatelehdet.....Sitä oikein huokaisi helpotuksesta kun kerkesi kauppaan!!! Ajatuksena oli että heti aamusta pääsen tämän "projektin" kimppuun.....


 Sitä sitten heräsi viime sunnuntaina aikaisin ja oli intoa täynnä.....KUNNES huomasin että minä olin ihan unohtanut  kerman....Olin jo aloittanut valmistuksen joten sitä oli saatava ja suht nopesasti. Kaupungeissahan se onnistuu....siellä joku paikka aina auki josta kermaa saisi. Mutta täällä maalla se onkin sitten jo pikkusen haasteellisempaa...

Kello oli 7.40.....kauppa aukeisi vasta klo 11.00 ja ärräkin vasta 9.30.....Joten minä päätin kävästä "ison tien varrella" huoltoasemalla josta kermaa saisi....

Ja saihan sieltä ja minä pääsin jatkamaan projektia. Löysin tämän ohjeen tälläisestä kirjasta kuin;

Avokadomousse on täyttävä alkuruoka paksujen leipäviipaleiden päällä tai kevyttä lounasruokaa salaatin kera.
Tähän valmisteluun meni 1 tunti + jäähdytys ja yön yli vetäytyminen.... No, itse projektiin....itse olen sitä mieltä että hyvää ruokaa saa helpomminkin....Kauheasti tekemistä ja eikä se loppu tulos nyt mitenkään minun tajuntaa räjäyttänyt....

Mutta laitampa nyt kumminkin ohjeen, jos vaikka joku muu innostuisi ja tykkäisi...

Avokadomousse

kasviöljyä voiteluun
3 isoa kypsää avokadoa karkeasti paloiteltuna sekä 1 avokado siivutettuna koristeluun (jos meinaan haluaa koristella annoksensa)
2 valkosipulinkynttä
2 limetin mehu ja kuoret raastettuna
suolaa ja vastarouhittua mustapippuria
ripaus Tabascoa tai muuta tulista kastiketta
2 liivatelehteä
1,8 dl kuohukermaa

Ricotta-lohitäyte
375g ricottajuustoa (minulla oli creme bonjour tilli/sitruuna ja philadelphia, sillä meidän kaupasta ei tuota riccotta-juustoa löytynyt)
4 rkl kermaa
1 liivatelehti
200g savustettua lohta hienonnettuna
suolaa ja avastarouhittua mustapippuria
2 munanvalkuasita

Voitele kevyesti öljyllä 1½ litran vuoka tai halkaisijaltaan 20 cm:n matala kakkuvuoka. Kaada pilkotut avokadot, valkosipuli, limetinkuoriraaste ja puolet limetin mehusta tehosekoittimeen. Käsittele tasaiseksi soseeksi ja mausta suolalla, pippurilla ja tabascolla tai jollain muulla tulisella kastikkeella.

Kiehauta ½ dl vettä pienessä kattilassa ja sulata siinnä liotetut liivatelehdet. Anna jäähtyä hieman.Kaada avokadosose kulhoon ja sekoita liivatelius mukaan. Jäähdytä avokadoseosta jääkaapisssakunnes se alkaa jähmettymyä.



Kaada kerma kulhoon ja vatkaa se kiinteäksi. Kääntele kermavaahto avokadoseokseen. Sivele lusikalla kolme neljäsosaa seosta öljytyn vuoan pohjalle ja sivuille. Jätä keskelle aukko täytettä varten. Peitä vuoka muovikelmulla ja laita se jääkaappiin jäljelle jääneen avokadoseoksen kanssa siksi aikaa kun valmistat täytettä.




Kaada ricotta ja kerma tehosekoittimeen ja käsitele tasaiseksi. Kiehauta ½ dl vettä pienessä kattialssa ja sulata siihen liotettu liivatelehti. Anna jäähtyä hieman ja sekoita sitten liivalius huolellisesti ricottaseokseen.
Kääntele savu lohi ricottaseokseen ja mausta suolalla ja pippurilla.



Pane munanvalkuaiset sioon kulhoon ja vatkaa kovaksi vaahdoksi. Kääntele vaahto ricotta-lohiseokseen. Asettele täyte lusikalla avokadovuoan keskelle. Sivele loput avokadoseokset pinnalle ja tasoita pinta. Peitä muovikelmulla ja pidä jääkaapissa, kunnes mousse on hyytynyt, mielumin yön yli.



Noin 10 min ennen tarjoilua kasta vuoka kädenlämpöiseen veteen ja kaada mousse tarjoiluvadille ja koristele....



Ehkä hivenen liian pehmeäksi jäi minun mousse...oli vaikea leikata.....ja maku oli ihan jees, mutta tosiaan ei mikään ihmeempi....












2 kommenttia:

  1. No olipas siinä hommaa! :) Tykkäsitkö niin paljon että tekisit uudestaan? Tai lisäisitkö jotakin?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No, en varmaan tuota tee uudelleen. Niin maistuvaa se ei minusta ollut...mutta varmaan moussea jossain muodossa. Sillain yksittäin nuo mousset olis varmaan maukkaimpia 😎😁

      Poista

Tee minusta iloinen ja kommentoi minulle juttujani! =D

Vain kolme kuvaa - haaste

Tässä minun tämän marraskuun, kolmen kuvan - haasteen kuvat. Lisää haasteetsta löydät Kristiina K :n blogista. Juusto on "salainen&quo...