tiistai 21. helmikuuta 2017

Blini ilta

Meillä oli tuossa viime lauantaina vieras jolle halusin tarjota blinejä. Itse olen blinien ystävä ja nyt oli itselläkin niin kova hinku näitä herkkuja, joten niitä oli tehtävä! =D

Ensin blineihin;


Blini taikina (gluteeniton)
2 dl maitoa
15 g hiivaa
3 ½ dl tattarijauhoja
2 dl smetanaa tai kermaviiliä

2 tl suolaa
2 dl kiehuvan kuumaa maitoa
2 kananmunan keltuaista
2 kananmunan valkuaista

Mittaa kulhoon maito ja smetana/kermaviili. Murenna joukkoon hiiva ja vatkaa taikinaan jauhot. Anna taikinan kohota peitettynä noin viisi tuntia huoneenlämmössä tai yön yli jääkaapissa. Itselläni  taikina oli yön yli jääkaapissa.


Sitten kun taikina on kohonnut 5 h tai yön yli jatketaan.
Lisää käyntiin lähteneeseen taikinaan suola, kuuma maito, keltuaiset ja lopuksi vaahdoksi vatkatut valkuaiset.
Ja sitten paistamaan!

Tämä blini ohje löytyi tälläisestä kirjasta kuin Kotilieden suolaiset herkut.




Blien kanssa tarjosin;

*venäläisiä suolakurkkuja
*smetanaa
*mätiä (kirjolohen mätiä)
*punasipulia
*keitettyä kananmunaa silputtuna

Nämä tarjottavat kuuluvat sitten yhteen;
*sinihomejuusto, persikka ja hunaja

Sitten oli vielä kahdenlaista täytettä;

*Savukalatäyte

Ja tässä siihen ohje;

Savukalatäyte
150 - 200 g ruodotonta savulohta hienonnettuna
1 rkl sitruunan tai limetin mehua
0,5 - 1 dl ranskankermaa
1,5 rkl hienonnettua tilliä
rouhittua mustapippuria






*porotäyte

Ja sen ohje on tässä;

Porotäyte
100g kylmäsavuporoa
½ prk creme fraichea (minulla pippurinen)
100g maustamatonta tuorejuustoa
1dl puolukoita (tuoreina tai pakastettuja) (itselläni oli pakkaste puolukkaa ja laitoin ne jäisenä joukkoon)
mustapippuria
kourallinen silputtua persiljaa tai ruohosipulia

Kannattaa tehdä tämä täyte etukäteen, varsinkin jos käytät jäisiä puolukoita.




 Oma suosikki noista on juuri tuo savuporo täyte. nam....





5 kommenttia:

  1. Savuporotäytettä teen heti oitis perjantaina, kun Vanha herra täyttää vuosia! Blinejä rakastan minäkin PAAAAAAAAAAALJON, ovat vaan niin työläitäpaistettavia - aina pitää pestä koko hellanympärys jälkeenpäin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minusta kun ne on niin ihanan helppoja paistettavia.... =D =D Kokeile ihmeessä tuota savuporotäytettä....ja huomiselle laitoin voileipäkakku postauksen johon olen loput tuota täytettä käyttänyt...ja et usko miten ihana tuli tuosta voikkokakusta....siis oikein maku hermoja hiveli...siihen vielä lisäksi laitoin homejuustoa....vesi kielelle tulee vieläkin!

      Poista
  2. Kylläpä teillä on ollut maittavat bliniherkut 😋

    VastaaPoista

Tee minusta iloinen ja kommentoi minulle juttujani! =D

Paljon uutta näperrystä....

Hei!! Päätin kyllä etten tänne kirjoittele enään, mutta ihan rupesin muistuttamaan sinua, että tuleppa kurkkaamaan uusia blogejani. Niihin o...