Sitä pitää kehittää itseään (hyvin haasteellinen juttu 😂 ) Itselläni on maustaminen ihan hukassa....helpot makua antavat mausteet on ollut pakko unohtaa, kuten suola....sipuli... Yrteillä pitäisi saada makua....
Rakuunasta olen nyt tykästynyt. Kaikesta huolimatta en vaan saa vieläkään tarpeeksi makua....
Olen yrittänyt katsoa netistä jotain korvaavia maustamis vinkkiä....mutta ihan pistää naurattamaan, kun joku kysyy esim. miten korvata sipuli.....joka kerta yli puolet laittaa vastauksiin, "miten kukaan voi tehdä ruokaa ilman sipulia"...hmmmm joittenkin vaan on PAKKO! Joten hankalaahan se on laittaa ruokaa ilman sipulia tai suolaa, mutta nyt on vaan pakko. Ja minä ainakin haluan että ruokani maistuu hyvältä eikä vaan maistu... 😊
Tuolta suolaa on sitten kaikessa mitä vaan kaupasta ostat....joten kotona pitäisi se saada ihan minimiin....Sen käytössä alan olemaan jo hyvä...heh...sitä ei pahemmin ylimääräistä mene... Ainoa mihin kaipaan suolaa on kananmunan päälle....mutta en laita....suolatonta ruokaa pitää vaan nyt tehdä kotona..
Luin tuoss yhtenä päivänä noita blogeja ja Zakusta-pöytä blogista löysin ihanan vinkin....tein sen omanlaiseksi kun ei minulla ollut jääkaapissa/kaapissa kaikkea mitä tarvittiin, MUTTA siis inspiraatio syntyi tämän blogin kirjoituksesta; Kreikkalainen lauantai. Pääset blogiin ja juttuun TÄSTÄ.
Mutta tosiaan tein sitten oman version....ja hei, syötävän hyvää oli..... Söin tuota omatekemän murekkeen seurana.
Tomaatti-lisuke
laitoi:
-keltaisia ja punaisia kirsikkatomaatteja
-lehtikaalia
-öljyä
-yrtti mausteita ja pippuria
-auringonkukansiemeniä
-päälle "fetaa" vähä suolasta
Minulla oli vielä iso pussi lehtikaalia pakkasessa....vielä sitä jäi... |
puolitin tomaatit ja paistoin pienessä määrässä öljyä. Lisäsin oregaanoa ja pippuria. |
Lisäsin joukkoon lehtikaalit ja annoin miedolla lämmöllä kannen alla "muhia". Välillä sekoittaen. |
Lisäsin siemenet. |
Kun lehtikaali on syötävää niin eikun syömään. |
Päälle vielä fetaa. Ja kyllä maistui! |
Tässä muutamia ehdotuksia eri ruoka-aineisiin sopivista yrteistä;
Lipstikkaa voit käyttää kaikkeen mihin muuten lisäisit lihaliemikuution. Lipstikka on kyllä ihana mauste....sitä yritän taasen kesällä kyllä kasvattaa. Muutaman vuonna olen yrittänyt, mutta ei vaan meinaa onnistua....mutta ei kun uudelleen yrittämään!! Mutta ne yrtit.....
KALARUOAT
Lohikalat:
basilika, sitruunamelissa, tilli, kirveli, rakuuna
Silakka:
meirami, oregano, timjami, kirveli, salvia
Sillit:
salvia, timjami, kynteli, meirami, oregano, rosmariini
Äyriäiset:
timjami, basilika, sitruunamelissa, tilli, persilja
LIHARUOAT
Naudanliha:
rakuuna, rosmariini, timjami, kirveli, persilja
Sianliha:
salvia,timjami, rakuuna, oregano, sitruunamelissa, basilika
Lammas:
rosmariini, basilika, timjami, rakuuna, minttu, salvia
Poro ja riista:
rosmariini, rakuuna, timjami, salvia, basilika, oregano, katajanmarjat
Jauheliha:
sitruunamelissa, basilika, meirami, timjami, kynteli, pikkuluppio
Linnut:
basilika, sitruunamelissa, rakuuna, rosmariini, persilja
KASVISRUOAT
Tomaatti:
basilika, salvia, timjami, rakuuna, korianteri, oregano
Paprika:
oregano, timjami, salvia, meirami, kynteli
Kaalit:
meirami, kynteli, timjami, kirveli, salvia, lipstikka, sitruunamelissa, kumina, korianteri, yrtti-iiso
Kukkakaali:
rakuuna, minttu, sitruunamelissa, oregano, kirveli
Punajuuri:
salvia, timjami, kynteli, iisoppi
Porkkana:
rakuuna, kynteli, minttu, timjami, venkoli, kumina, kirveli
Pavut ja herneet:
basilika, kynteli, timjami, rakuuna, rosmariini
Kurkku:
kirveli, kynteli, pikkuluppio, meirami, tilli, venkoli
Lanttu ja nauris:
kynteli, meirami, salvia, kirveli, yrtti-iiso
LEIVONTA
venkolin siemenet ja oksat, kirveli, sitruunamelissa, minttu, yrtti-iiso
Mä teen salaattia systeemillä leikkaa suoraan lautaselle.
VastaaPoistaEn tee varsinaista salaattikulhollista. Jos sitä jää niin heti on märkänä kaikki sen sortit.Taloudellisempi tehdä määrä ja lajit mitä kukin haluaa.
Minäkin teen työpaikalle tuolla tavalla salaatin itselleni....saa juuri sopivat eväät kun tekee itselle vain valmiiksi. Mutta jos kotiin teen sellaisen perussalaatin valmiiksi, ja sitten "erikoisi lisukkeita" laitan eri kuppeihin...että jokainen lisää sen mukaan mistä tykkää...meillä on niin ronkeleita tuo mies väki :/
PoistaMuhennos näyttää herkullisen värikkäältä. Feta on aina herkkua, tosin on kovin suolaista.
VastaaPoista