perjantai 10. huhtikuuta 2020

Bagelit

Ajattelin tehdä jotain mitä en pitkään aikaan ole tehnyt........niinpä sitten tein bagelit! Nämä ovat kyllä ihanaa syömistä. Ohjeen otin kirjasta Pirkan paras leivontakirja.


Bagelit

20 annosta

        100 g voita tai margariinia
        50 g hiivaa
        5 dl vettä
        2 tl suolaa
        1/2 rkl sokeria
        4 dl hiivaleipävehnäjauhoja (itselläni oli vain vehnäjauhoa)
        7-8 dl vehnäjauhoja

Pinnalle
juustoraastetta

Keittämiseen
  vettä + 1 rkl merisuolaa

    Sulata voi tai margariini.
Liuota hiiva haaleaan veteen. Lisää joukkoon suola ja sokeri. Vatkaa joukkoon hiivaleipäjauhot. Vaivaa taikinaan vähitellen vehnäjauhot, lisää loppuvaiheessa myös jäähtynyt voisula. Vaivaa taikinaa, kunnes se irtoaa käsistä ja kulhon reunoista. Kohota taikinaa kulhossa liinan alla lämpimässä paikassa noin 20-30 minuuttia.
Leivo taikina jauhotetulla pöydällä pitkäksi tangoksi. Jaa tanko 20 palaksi. Pyöritä palat pulliksi ja kohota liinan alla noin 15 minuuttia.
 Kuumenna isossa kattilassa vesi ja suola kiehuvaksi. Paina pullan keskelle reikä peukalolla ja venytä rinkeliksi. Pudota enintään kolme rinkeliä kerrallaan veteen ja keitä noin 30-40 sekuntia. Nosta rinkelit reikäkauhalla pellille leivinpaperin päälle, ripottele päälle juustoraastettaja paista niitä 225-asteisen uunin keskitasolla noin 15 minuuttia eli kunnes ne ovat kauniin ruskeita.








Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tee minusta iloinen ja kommentoi minulle juttujani! =D

Yllätys postilaatikossa

Olin ihan onnesta soikeana, kun eilen postilaatikosta paljastui oikein postikortti "suma". Sain peräti  6 korttia. Siis ei tuohon ...