sunnuntai 26. huhtikuuta 2020

Nyhtöpossua

Joulun jälkeen ostin pakkaseen joulukinkun. Tarkoitus oli viedä kinkku savustamoon ja tehdä omille synttäreille herkullista savukinkkua tarjolle. No, nyt kun joudun siirtämään synttäreitä elokuun loppuun, niin eihän tuo kinkku sinne asti säily.

Päätin kokeillä onko joulukinkusta nyhtöpossuksi.

Nyhtöpossua

minun kinkkuni oli reilu 7 kg
uunin lämpötila oli 100 astetta
tavoitelämmöksi asetin 90 astetta, aikaa meni tavallisessa uunissa n 10 h

Otin kinkun pois pussista, huuhtelin, kuivasin, paistomittari kylkeen, uunipellille vettä ja kinkku ritilälle uuniin.

Kinkku oli uunissa aluksi n. 3 h jona aikana tein kinkulle "kylpyveden". Ensin kiehautin liemen ja tämän jälkeen annoin sen muhia hellalla n. 2 tuntia. Keitelin seosta siis vähän kasaan.

Tähän liemeen laitoin

2 plo tummaa olutta
2 dl fariinisokeria
4 dl hapanimeläkastiketta (laitoin sweet &sour, asian wok)
1 dl ketsuppia
2 tl rakuunaa
2 tl suolaa
loraus ananasmehua

Tosiaan kun kinkku oli ollut uunissa 3 h, nostin kinkun uunivuokaan jossa korkeat laidat. Tämän jälkeen laitoin liemen possun päälle ja kinkku takaisin uuniin. Sitten odottelemaan.

Sitten kun possun lämpötila on 90 astetta, se otetaan ulos uunista. Siitä poistetaan verkko,  nahka ja kiinteän rasvan.

Possu oli pehmennyt hybin ja irtosi helposti haarukoilla. Koontumus oli muutenkin hyvä, liha ei mennyt mössöksi.

Pikkusen aikaa meni tuohon kinkun repimiseen ja nyhtämiseen. Kun olin saanut nyhdettettyä laitoin vielä lusikalla maustekastike-rasva-seosta jotta possu olisi sopivan kosteaa ja rasvaista.








Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tee minusta iloinen ja kommentoi minulle juttujani! =D

Vain kolme kuvaa - haaste

Tässä minun tämän marraskuun, kolmen kuvan - haasteen kuvat. Lisää haasteetsta löydät Kristiina K :n blogista. Juusto on "salainen&quo...