tiistai 14. huhtikuuta 2020

Broilerista ruokaa

Eilen kokeilin sellasita uutta ruokaa kuin basilikalla maustettu broileri-tomaattipata. Noooh...nämä minun kokeilut on kyllä aika huvittavia, kun en sitten tee miten pitää ja joko lisäilen ihan omia tai poistan puolet...jne...
Mutta taitavat olla inspiraationa aina näihin minun häslinkeihin... Toisaalta aina niistä hyviä tulee vaikka ovatkin omanlaisia.




Laitan ihan virallisen ohjeen loppuun jos joku haluaa tehdä oikein.....

Basilikalla maustettu broileri-tomaattiakastike uunissa

 400 g broilerin sisäfileitä
 0,5 dl vettä
 kanaliemikuutio
 2 sipulia
 2 tl  basilikaa
 1+1 dl kermaa
 200 g minitomaatteja
 mustapippuria
 suolaa
 3 rkl rapsiöljyä

Puolita fileet ja mausta ne suolalla ja mustapippurilla. Kuumenna öljy pannulla ja ruskista broileripalat.
Nostele palat uuni vuokaan, huuhtele pannu vedellä ja laita kanaliemikuutio kuumaan veteen ja kaada  ne sitten lihojen päälle.
Käytä pannulla myös lohkotut sipulit.
Kaada sipulit uunivuokaan ja lisää myös basilika, minitomaatit ja  1 dl kerma.
Laita 225 asteiseen uuniin n. 20 minuuttia.  Laita uunivuuan päälle folio, että ruoka hautuu mukavasti. Lisää loppu kerma ja sekoittele varovasti. Älä laita enään foliota vaan anna ruuan kypsyä n. 15- 25min.
Ota uunista ja tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa ja mustapippuria.

Tälläinen tuli meidän ruuasta......




Oikea ohje meneekin sitten näin;



Basilikalla maustettu broileri-tomaattipata

   400 g broilerin sisäfileitä
   suolaa
   mustapippuria
    1 rkl rapsiöljy
   
Pata
    0,5 dl vettä
    2 sipulia
    3 valkosipulinkynttä
    2 tl  basilikaa
    2 dl kermaa
    200 g minitomaatteja
    mustapippuria
    suolaa
    2 rkl rapsiöljyä

Valmistusaika: 45 min.
 Puolita fileet ja mausta ne suolalla ja mustapippurilla. Kuumenna öljy pannulla ja ruskista broileripalat.
    Nostele palat pataan, huuhtele pannu vesitilkalla ja kaada lihojen päälle.
    Käytä pannulla myös lohkotut sipulit ja puolitetut valkosipulinkynnet.
    Kaada vihannekset pataan ja lisää myös basilika, minitomaatit ja kerma.
    Hauduta n. 20 minuuttia.
    Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa ja mustapippuria.
    Tarjoile keitettyjen tai paistettujen vihannesten kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tee minusta iloinen ja kommentoi minulle juttujani! =D

Mitä yhteistä on postcrossing:lla ja jälkiruualla

Sain kortin 22.4 Virosta. Koska olen ilmoittanut postcrossing omilla "sivullani", että pidän ruoka ja resptikorteista,  niin sitä ...