perjantai 17. huhtikuuta 2020

Amerikan tädin voisämpylät

Eilen tein sämpylöitä, jota en aikaisemmin ollut kokeillut. Meillä perhe kehui nämä "maasta taivaaseen". Olivat kyllä mahdottoman hyviä!



Amerikan tädin voisämpylät
24 kpl

5 dl kädenlämpöistä maitoa
1 pussi (11 g) kuivahiivaa
2 rkl sokeria
1 muna
10–12 dl vehnäjauhoja
1 ½ tl suolaa
60 g pehmeää voita
voisulaa voiteluun

Mittaa yleiskoneen kulhoon (voit toki tehdä myös käsin vaivaamalla) maito, sokeri, kuivahiiva, muna ja 3 desilitraa jauhoja. Sekoita ja anna hiivan käynnistyä noin 10 minuuttia.
Lisää loput jauhot erissä ja anna yleiskoneen käydä 2–3 minuuttia. Lisää suola ja pehmeä voi ja vaivaa tasaiseksi. Taikina on hyvin pehmeä.
Jauhota pinta ja laita muovikelmun ja leivinliinan alle kohoamaan 20 minuutiksi.
Kumoa taikina jauhotetulle leivonta-alustalle ja paina siitä ilmat pihalle. Leivo pötkö ja jaa se 24 palaan. Leivo pötköstä pyöreitä palloja.
Asettele pallot ilmavasti vierekkäin voideltuun uunivuokaan (esimerkiksi lasagnevuokaan). noustessaan pallot saavat tarttua toisiinsa kiinni. Nosta leivinliinan alla 30 minuuttia.
Paista 175-asteisessa uunissa kauniin värisiksi eli noin 15 minuuttia. Voitele välittömästi uunista oton jälkeen sulalla voilla.









Kannattaa todella kokeilla, olivat nämä niin hyviä.

2 kommenttia:

  1. On kyllä niiiiin namin näköisiä ohjeita taas! Mitä herkkuja! Tämän sämpyläohjeen linkitin Hannalle, jotta pääsisin joskus maistamaan niitä! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu kannattaa kokeilla tätä ohjetta, olivat kyllä todella maukkaita!

      Poista

Tee minusta iloinen ja kommentoi minulle juttujani! =D

Loma hommeleita

 Pari päivää lomasta mennyt ja paljon pientä puuhastelua on tullut tehty ja apuna ollut. Tulee itselle hyvä mieli kun pystyy olemaan apuna. ...