Omassa lapsuuden kodissani ei käytetty köyhien ritareitten tekoon kananmunaa, joten lapsuuden kodin opeilla teen vieläkin. En vaan ole koskaan oppinut laittamaan sitä kananmunaa, mitä yleensä ohjeissa näkee.
Joten köyhät ritarit eli leipävanukas on klassikkoherkku, jota on tehty tyypillisesti Suomessa pullasta. Mutta kyllä meillä lapsuuden kodissani tehtiin ritareita myös ranskanleivästä.
Jälkiruokaan sopii parhaiten hieman kuivahtanutkin pulla. Liian tuore pulla kostuu liikaa ja pullaviipaleet jäävät helpolla hankalan märiksi ja löysiksi.
Kun teet köyhät ritarit vaaleasta leivästä, mausta kostutusmaito tällöin myös sokerilla.
Köyhät ritarit
15 min, josta valmisteluaika 10 min
6 pullaviipaletta (voi olla kuivahtanutta)
2 dl maitoa
1 tl vaniljasokeria
Paistamiseen:
50 g voita
Lisäksi:
mansikkahilloa
mansikoita
ranskankermaa tai kermavaahtoa
kanelia ja sokeria
Leikkaa pulla paksuiksi viipaleiksi. Esim. pitkopulla sopii hyvin. Pulla voi olla kuivahtanutta.
Sekoita maito ja vaniljasokeri syvälle lautaselle. Kostuta pulla- tai leipäviipaleet maustetussa maidossa hyvin molemmin puolin.
Kuumenna voi paistipannussa ja paista siinä pullaviipaleet kauniin ruskeiksi molemmin puolin. Pannun ei tarvitse olla liian kuuma, jotta pullan pinnat ei pala.
Tarjoa heti paistamisen jälkeen mansikkahillon, mansikoiden ja ranskankerman tai kermavaahdon kanssa. Ripota päälle kanelia ja sokeria tai kanelisokeria.
Useat pitävät köyhistä ritareista jäätelön kanssa. Pssss...on muuten hyvää 😀😂
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Tee minusta iloinen ja kommentoi minulle juttujani! =D