perjantai 3. huhtikuuta 2020

Lomalle lomps, lomps....

Eilen oli "vika" työpäivä! Minulla alkoi parin viikon loma!!! Oikeasti, nyt täytyy sanoa että mahtavaa!! Vaikka lapsia on ollut hyvin vähän, niin silti tuntuu että kaikki energia on kulunut!

Päätin etten puhu blogissani koronasta, mutta sen verran nyt sivuan, että  se on yksi syy miksi olen niin loman tarpeessa kun vaan voi olla!

Tosiaan kaksi viikkoa....mitä kaikkea sitä saakaan aikaseksi tänä aikana!!! Vai saako mitään! Ensiksi kyllä lepään pari päivää jos osaan....Mutta uskoisin että tällä kertaa osaan! Sitten voi alkaa tekemään kaikkea kivaa mitä on pitänyt tehdä, muttei ole kerennyt!

Ainakin synttärini kutsukortteja ajattelin väsätä...siirsin synttärini elokuun loppuun. Nehän olisivat oikeasti kesäkuun alussa.  Ehkä sitten päästäisiin jo  "kokoontumaan"...tai sitten siirretään lisää...mutta synttärini olen päättänyt pitää....sen verran hienoon ikään tässä tullaan!

Tein töihin suolaisen piirakan....lomalle lähtö herkkua....

Tämä piirakka on sellainen....."jämiä jääkaapista". Määriä en osaa sanoa kun laittelin kaikki purkin/paketin/pussin loppu sisällön.

Jämiä jääkaapista piirakka

Pohjaan laitoin:

100g voita
100 g vehnäjauhoa
100g juustoraastetta

Voin laittaa muutamaksi hetkeksi mikroon että voi vähän pehmenee. Sekoita kaikki aineet sekaisin ja kun aineet ovat kunnossa sekaisin. Laita taikinapallo jääkaappiin hetkeksi.

Laitoin kuivattuja sieniä kerman joukkoon turpoamaan.



Paistoin punasipulin jonka olin leittanut tosi pieneksi, sisäsin joukkoon pekonia. Sitten lisäsin jauhelihan lopun joka oli jo paistettu edellisenä päivänä.






Sekoita kaikki edellä mainitut yhteen...eli jauheliha, pekoni, sipuli.
Sitten kerma/sienien joukkoon 2 kananmunaa ja sinihomejuustoa muruja , sekä normi juustoraastetta.
Tuo sekoitus lisätään jauheliha seokseen.

Otin pohjan jääkaapista ja taputtelin piirakkavuuan pohjalle. Tein pohjaan haarukalla reikiä.
Paistoin pohjaa 200 asteessa noin 10 min.

Pohja uunista ulos ja täyte seos kekelle.
Laitoin päälle paprikasydämminä, kirsikka tomaatista suikaleita ja ananaspaloja.




Sitten piirakka uuniin takaisin.....
Oli muuten tosi hyvää!!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tee minusta iloinen ja kommentoi minulle juttujani! =D

Pienelle pupu kainaloon

Tein omaan baby shower lahjaani virkaten pupun. Ihan ensimmäinen kerta, kun virkkasin tuollaisen. Se oli kyllä kiva ja helppo tehdä. Minun y...