8 kpl
450g vehnäjauho
7g sokeri
9g suola
300g täysmaito
15g hiiva
1kpl kananmuna
2rkl voi voiteluun
Sekoita jauhot, sokeri ja suola keskenään.
Lämmitä maito kädenlämpöiseksi (37°C) ja lisää sen joukkoon hiiva. Sekoita kunnes hiiva liukenee. Lisää kananmuna maitoon ja sekoita kunnes kananmunan rakenne on saatu rikki. Kaada seos yleiskoneen kulhoon.
Liitä yleiskoneeseen ensin vispilä, käynnistä kone ja ala lisäämään jauhoja joukkoon pikkuhiljaa. Kun vispilä ei enää jaksa sekoittaa, vaihda tilalle taikinakoukut. Lisää loput jauhot pikkuhiljaa. Vaivaa kunnes taikinaan syntyy hyvä sitko (n. 5 minuuttia).
Anna taikinan kohota lämpimässä ja vedottomassa paikassa (esim. pois päältä oleva mikroaaltouuni) n. tunnin tai niin kauan että taikina kohoaa vähintään kaksinkertaiseksi. Vuoraa uunipelti valmiiksi leivinpaperilla.
Kaada taikina jauhotetulle työtasolle.
Punnitse koko taikina ja jaa tulos kahdeksalla. Jaa taikina kahdeksaan laskutoimituksesi mukaiseen palaan (alkup. ohjeen mukaan toteutettuna pitäisi olla n. 8x 100g). Pyörittele kaikista paloista ensin pyöreitä pullia
(1). Venytä sitten yhtä taikinapalloa hieman pidemmäksi ja aseta se työtasolle
(2). Kauli taikinaa kevyesti kunnes se on noin 14cm pitkä ja 8cm leveä
(3). Taita sitten pituussuunnassa yksi sivu hieman yli keskilinjan
(4) ja toinen sivu edellisen taitoksen yli
(5). Tuloksena pitäisi olla kolmikerroksinen taikinapötkö. Käännä pötkö niin että sauma on alaspäin. Taita vielä molemmat päädyt pötkön alle
(6.) Taita vielä molemmat päädyt pötkön alle
Aseta nakkisämpylät uunipellille niin että pötköjen väliin jää n. sentti tyhjää. Kohotessaan sämpylät ottavat tukea toisistaan jolloin niihin tulee oikea muoto. Peitä uunipelti liinalla ja anna HotDogien kohota 60min.
Lämmitä uuni 175 asteeseen. Voitele hotdog-sämpylät kevyesti sulalla voilla ja paista 20-30 minuuttia tai kunnes ne saavat kauniin kullankeltaisen värin.
Voitele sämpylät uudestaan kevyesti voilla ja anna jäähtyä. Hieman jäähtyneenä hotdog-sämpylöiden pitäisi irrota melko helposti toisistaan.
Täytteet
Leikkaa nakkisämpylän kylkeen pituussuunnassa syvä viilto ja täytä esim. nakilla, kurkkusalaatilla, jalapenosiivuilla, pilkotulla tomaatilla tai sipulilla, hapankaalilla, sinapilla, ketsupilla, salsalla ja/tai bbq-kastikkeella. …ja kun nyt näit näin paljon vaivaa sämpylöiden tekemiseen niin jätäthän ne halvimmat roskanakit kauppaan ja panostat myös sämpylöiden täytteeseen. Esim. Chef Wotkins ja Wursti valmistavat pitkiä, hodareihin sopivia napsuvia nakkeja.
Nakit voi lämmittää haluamallaan tavalla joko paistinpannulla, grillissä, mikrossa, uunissa, keittämällä tai höyryttämällä. Joka valmistustavassa nakit kannattaa ottaa huoneenlämpöön tuntia ennen valmistusta, tämä ennaltaehkäisee nakkien halkeamista. Keittäessä nakit kannattaa lisätä heti kylmään veteen ja laittaa sen jälkeen vasta lämpöä alle. Kun vesi kiehahtaa, ota kattila pois lämmöltä ja anna nakkien olla vedessä n. 5min. Veden voi myös maustaa (esim. kokonaisilla maustepippureilla ja sipulilla).
Minun mummuni laittoi aina nakkien keitinliemeen kokonaisia maustepippureita ja sipulia...ja hyviä niistä tuli, no minä en voi käyttää sipulia niin itse en nyt ole tuota maustamis juttua käyttänyt. Kannattaa kokeilla.
Meillä oli Amerikkalaiseen tyyliin täytetty....Tosin kuvassa on tyttäreni ja minun hot dog, siitä puuttuu pekoni ja nakkina on broilerinakki.
Mutta siis Amerikan hodariin;
- sämpylä
- nakki
- paprikamajoneesi
- pekoni
- homejuustomurua
- tomaatti
- kurkku
- salaattia
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Tee minusta iloinen ja kommentoi minulle juttujani! =D