sunnuntai 10. joulukuuta 2023

Karjalanpaisti

Itsenäisyyspäiväksi tein meille karjalanpaistia. Tai oikeastaan itsestäänhän tuo ruoka melkein tulee, kun uunissa paistuu.

Käytiin kaupungissa ja tuota lihaa oli tarjolla niin hyvän näköisenä, että se oikeastaan kiljui, että osta minut, osta minut....minusta tulee oiva ruoka😉😂😂

Karjalanpaisti

8 annosta 

1 kg karjalanpaisti lihaa

2 rkl voita

(3 keskikokoista sipulia)

10 kpl maustepippuria

(2-3 porkkanaa, sekä lanttua pala)

vettä 

suolaa

5-8 kpl laakerinlehteä

Paista lihoja pienissä erissä kuumalla pannulla voissa, niin että saavat väriä. Mausta suolalla. Laita lihat uunivuokaan.

(Lisää vuokaan lihojen joukkoon paloitellut porkkanat ja lanttu, sekä sipulit lohkoina. No, minullahan ei ollut porkkanaa ja lanttua eikä sipulia voinut lisätä kipeäksi tulon pelosta.)

Lisää joukkoon maustepippurit ja laakerinlehdet.

Kaada paistopannulle vettä ja anna kiehahtaa, ja kaada lihojen päälle. Vettä niin, että lihat juuri ja juuri peittyvät.

Paista uunissa peitettynä 150 asteessa noin 3-4 tuntia. Sekoita varovasti pari kertaa kypsentämisen aikana. Kypsymisen loppuvaiheessa voit sammuttaa uunin ja antaa hautua vielä hetki hiljalleen.

Tarkista mureus, maku ja kypsyys. Lisää mausteita tarpeen mukaan.






Tuota lihaa jäi.....joten seuraavana päivänä meillä tarjoiltiin siitä tuunattuna lihakeittoa!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tee minusta iloinen ja kommentoi minulle juttujani! =D

Vain kolme kuvaa - haaste

Tässä minun tämän marraskuun, kolmen kuvan - haasteen kuvat. Lisää haasteetsta löydät Kristiina K :n blogista. Juusto on "salainen&quo...