torstai 28. joulukuuta 2023

Tuorejuustotanko

 Nyt se joulu taas meni!! Se on sitten aloitettava suunnittelemaan ensi joulua 😂😂😂😂

Meillä oli muuten täydellinen joulu, mutta äidin "vauva"😉😉😉 eli nuorin lapseni puuttui.....Hän, kun on töissä tuolla Lapin perukoilla, hän on siellä kausityöntekijänä.

Illalla oli niin kaunis taivas jälleen kerran.

Mutta kun hänellä siellä sitten työt loppuvat pidetään meillä uusi "väli joulu" juhlat.😂😂😂😂

No, mutta tosiaan joulu meni leppoisasti, ruokaa oli ja sitä jäikin. Tapaninpäivänä tuli siskoni miehensä kanssa ja heidän kanssa herkuteltiin jouluruuilla vielä. 

Tänään pitää päivittää mitä jäi ja mitä niistä saisi tuunattua. Niistä sitten myöhemmin.

Tuonne jouluun tein sellaisen tuorejuustotangon. Sitä tarjoilin joulupöydässä saaristolaisleivän kerä ja illalla se oli vielä tarjolla juustopöydässä suolakeksien ja leipälastujen kanssa.

Kirjoittelen teille ohjeen siinnä muodossa kun se oli lehdessä.....itse jouduin tekemään vähän muutoksia ruokarajoitteiden takia.

Tuorejuustotanko

500 g maustamatonta tuorejuustoa

150 g kuivattuja hedelmiä (esim. rusinoita, karpaloita, aprikooseja)

2 kevätsipulia

½ dl tuoretta persiljaa

noin 100 g pähkinäsekoitusta (esim. pekani-, pistaasi- ja saksanpähkinää)

1rkl seesaminsiemeniä (sekoitus vaaleita ja tummia)

Hienonna kuivatut hedelmät. Hienonna myös kevätsipulin varret ja persilja. Sekoita hedelmät, sipuli ja persilja tuorejuuston joukkoon. Muotoile juustotahna pitkäksi pötköksi tuorekelmun päälle. Kääri  pötkö tiukaksi tangoksi kelmun avulla. Nosta tanko jääkaappiin maustumaan vähintään 3 tunniksi.

Paahda pähkinät kuumalla kuivalla pannulla. paahda myös seesaminsiemenet kuumalla kuivalla pannulla. Rouhi pähkinät hienoksi rouheeksi joko veitsellä tai monitoimikoneessa.  Ota juustotanko pois jääkaapista. Irrota tuorekelmu. Kierittele juustotanko pähkinä-siemensekoituksessa. 

Tarjoile.










Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tee minusta iloinen ja kommentoi minulle juttujani! =D

Yllätys postilaatikossa

Olin ihan onnesta soikeana, kun eilen postilaatikosta paljastui oikein postikortti "suma". Sain peräti  6 korttia. Siis ei tuohon ...