sunnuntai 3. joulukuuta 2023

Paholaisen hillo

Ruokalahjoja aloitin aamulla tekemään. Ensimmäisenä vuorossa oli paholaisen hillo. Vähän jäi itsellekin, että voi herkutella sillä.

Onkos sinulla tapana tehdä ruokalahjoja? Millaisia?

Paholaisen hillo

800 g (tomaatteja + vettä kalttaamiseen) TAI 800 g kuorittuja säilyketomaatteja (kirsikkatomaatteja purkista oli minulla)

1 sipuli

2 punaista paprikaa

3 punaista chiliä

6 valkosipulinkynttä

1 tl suolaa

mustapippuria myllystä

1/2 dl etikkaa

1 pkt hillomarmeladisokeria

(Jos käytät tuoreita tomaatteja, kalttaa eli kuori tomaatit ensin:

Leikkaa tomaattien pintaan ristikkäisviilto ja kasta ne runsaassa kiehuvassa vedessä, kunnes kuori alkaa irrota.

Nosta tomaatit työlaudalle, poista kuori ja leikkaa kuutioiksi tai lohkoiksi.

Poista samalla kannat.) 

Silppua sipuli.

Poista paprikoista siemenet ja leikkaa pieniksi kuutioiksi.

Hienonna chilipaprikat ja valkosipulinkynnet.

Laita kattilaan kaltatut/säilyketomaatit, sipuli, paprikakuutiot, hienonnettu chili, valkosipulit, suola ja mustapippuria.









Anna kiehua miedolla lämmöllä puolisen tuntia. Pienennä pikkuisen rakenteita sauvasekoittimella, ei paljon.

Lisää etikka ja hillomarmeladisokeri ja keitä noin viisi minuuttia. 

Purkita hieman jäähtynyt hillo hyvin pestyihin lasipurkkeihin.

Purkita hieman jäähtynyt hillo hyvin pestyihin lasipurkkeihin.

2 kommenttia:

  1. Minä olen niin huono kokki etten uskalla myrkyttää toisia keitoksillani. Onneksi itse saan toisten tekemiä joululahjoina

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ruokalahjoja on aina ilo saada. Itse saan myös ruokalahjoja ja myös itse niitä lahjoitan.

      Poista

Tee minusta iloinen ja kommentoi minulle juttujani! =D

Yllätys postilaatikossa

Olin ihan onnesta soikeana, kun eilen postilaatikosta paljastui oikein postikortti "suma". Sain peräti  6 korttia. Siis ei tuohon ...