Tuuvinki eli hernemuhennos on pohjalainen perinneruoka, joka kuuluu joulupöytään muiden laatikoiden tapaan.
Se, miksi tästä herkusta on niin harva kuullut, onkin sitten iso arvoitus.
Minun kotona tätä herkkua ei ole syöty. Tutustui tähän työmaani joulupöydässä jokunen vuosi sitten. Sen jälkeen, joulu, joulun perään tätä ei olekaan enää ollut joulupöydässä.
Nyt päätin sitten tuoda jotain uutta meidän joulutarjoamisiin. Saapa nähdä miten se meillä tekee kauppansa.
No, mutta tässäpä helppo hernetuuvinki resepti, jolla saa vähän vaihtelua joulupöydän tarjoiluihin. Tosiaan helppo tehdä.
Tuuvinki eli hernemuhennos
0,5 kg kuivattuja herneitä
1 dl kermaa
2 rkl vehnäjauhoja
1 tl sokeria
1 tl suolaa
päälle;
voita
Liota herneitä yön yli.
Vaihda vesi ja lisää vettä niin että herneet peittyvät. Keitä hauduttamalla 2-3 tuntia ihan kypsäksi mössöksi.
Lisää kerma, suola, hivenen sokeria ja vehnäjauhot. Sekoita tasaiseksi ja kaada voideltuun uunivuokaan. Tasoita pinta sieväksi ja lisää pari ohutta siivua voita hernemuhennoksen pinnalle.
Tein myös 4:tä kilosta porkkanaa, porkkanalaatikkoja. Puolet oli riisiryyneihin tehty ja toinen puolet oli mannasuurimoihin tehty. |
Se on se joululaatikoitten aika!!!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Tee minusta iloinen ja kommentoi minulle juttujani! =D