Paljon tieto tästä herkusta ei ollut....tai en löytänyt. Laitan ohjeen niinkuin nämä hachapurit tehtäisiin, mutta niinkuin minut tiedätte minä vähän sovelsin tätä ohjetta. Nyt vain juuston osalta...eli en paljon, silti maku varmaan oli ihan eri :)
Meillä lapsetkin pitivät näistä...joten varmasti tulee tehtyä uudelleen ja ihan oikeilla juustoilla. Kun taas tuonne isoille kaupoille pääsen, niin ostan varastoon nämä juustot. Mutta ohjeeseen.....
Hachapurit
(5 kpl)
5 dl vehnäjauhoja + käsittelyyn
2,5 dl piimää
0,5 tl sokeria
0,5 tl suolaa
1 tl leivinjauhetta
1 rkl rypsiöljyä
150 g Filos Saganaki juustoa
200 g feta juustoa
(Tosiaan minä laitoin vain yhtä juustoa ja oli ihan erityyppistä, kuin nämä kaksi juustoa mitä tähän kuuluu. Meillä oli kotona gouldan tyyppistä virolaista juustoa jota raastoin)
1 kananmuna
2 rkl tuoretta korianteria hienonnettuna
2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
50 g voita sulatettuna
Sekoita vehnäjauhot, piimä, sokeri, suola, leivinjauhe ja
öljy nopeasti taikinaksi yleiskoneessa tai käsin. Kääri taikina kelmuun ja jätä
jääkaappiin odottamaan kunnes valmistat täytteen.
Raasta juustot karkealla raastimella. Lisää joukkoon
kananmuna, korianteri ja valkosipuli ja sekoita hyvin. Jaa juustotäyte viiteen
osaan ja pyörittele niistä käsillä samankokoisia palloja.
Ripottele jauhoja pöydälle ja nosta siihen taikina. Jaa
taikina viiteen osaan ja säästäväisesti jauhoja käyttäen pyörittele niitä
palloiksi.
Kauli taikinasta n. 15 cm kokoisia kiekkoja ja nosta
jokaisen keskelle juustotäytepallo. Sulje piirakka nostamalla taikinanreunat
täytteen päälle ja painelemalla reunat keskeltä kiinni. Tuloksena pitää olla
hieman litteä pallo. Käännä pallo niin, että taikinan sauma jää alle. Kauli
palloa hieman molemmin puoliin, jotta lopputuloksena on noin sentin paksuinen
kiekko.
Lämmitä kuivaa pannua hieman. Paista hachapurit yksi
kerrallaan kuivalla pannulla keskilämmöllä 3 minuuttia per puoli. Nosta valmis
hachapuri pannulta ja valele molemmin puoliin voisulalla.
Kuvaa tekemisen innosta;
Suosittelen, nämä olivat maukkaita ja ihana suolainen vaikka illanistujaisiin.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Tee minusta iloinen ja kommentoi minulle juttujani! =D