lauantai 8. elokuuta 2015

Voisilmäpitko

Piti taas kokeilla uutta ohjetta....ja tuli kyllä hyvä pullapitko näin...Itse pidän tosi paljon voisilmäpullasta...ja tässä saa mukavasti herkullista pullaa pitkät pötköt =D

Tässä ohjetta sinullekin!

Voisilmäpitko

4 kpl:ta

taikina
200g voita
5 dl täysmaitoa
50 g hiivaa
2 dl sokeria
2 rkl kardemummaa
1 tl suolaa
1 muna
noin 17 dl vehnäjauhoja

täyte
150 g voita
2 rkl perunajauhoja
2 dl sokeria
1½ rkl vaniljasokeria

pinnalle 
1 muna
sokeri


1. Sulata voi. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja murenna joukkoon hiiva. Sekoita, kunnes hiiva on liuennut.Sekoita maitoon sokeri, kardemumma, suola ja muna. Lisää puolet jauhoita desilitra kerrallaan ja vatkaa taikinaa hetken aikaa. Sekoita taikinaan vähitellen loput jauhoista kädellä vaivaten.
2. Lisää loppuvaiheessa voisula. Säästä vähintään yksi desilitra jauhoista, voit lisätä sen tarvittaessa alustamisen aikana.
3. Alusta taikinaa, kunnes se on kimmoisaa ja irtoaa kulhon reunoista ja kädestä. Peitä taikinakulho liinalla ja kohota lämpimässä paikassa noin 45 min, kunnes taikina on kohonnut kaksinkertaiseksi.

4. Valmista taikinan kohotessa täyte. Sulata voi pehmeäksi. Yhdistä perunajauhot ja sokerit. Sekoita ne voin joukkoon. Laita täyte jääkaappiin jähmettymään.

5. Jaa taikina neljään osaan. Käsittele yksi osa kerrallaan. Leivo taikinapalasta kolme noin 45 cm pitkää tankoa.
Liitä tankojen päät yhteen ja letitä pitkoksi. Nosta pitkot pellille leivinpaperin päälle. Anna kohota liinan alla noin 20 min. Voitele munalla.

6. Tee sormella pitkohin koloja pohjaan asti. Paina koloihin teelusikallisen kokoiset täytenokareet. Ripottele pinnalle sokeria. Paista 200 asteessa noin 20 min.

Vähän kuvaa projektista.... =D










3 kommenttia:

  1. Oi nam, pulla on aina hyvä idea....voisilmäversiona iso-NAM!!

    VastaaPoista
  2. Onko perunajauho kuinka olennainen osa täytettä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lähinnä varmaan sitoo tuota täytettä/ jähmettää sen....perunajauhojen sijaan vois varmaan laittaa jotain muuta jauhoa...maissijauhoa esim...minusta tuntuu että tuo täyte pikkusen muuttaa koostumustaa jos siinnä ei ole jotain jauhoa...

      Poista

Tee minusta iloinen ja kommentoi minulle juttujani! =D

Loma hommeleita

 Pari päivää lomasta mennyt ja paljon pientä puuhastelua on tullut tehty ja apuna ollut. Tulee itselle hyvä mieli kun pystyy olemaan apuna. ...