Porkkanasipsit
4:lle
1 1/2 kg porkkanoita
noin 1 l rypsiöljyä
yrttisuolaa
Kuori porkkanat ja leikkaa ne hyvin ohuiksi viipaleiksi
mandoliinilla tai monitoimikoneella. Ohuet porkkanat kannattaa leikata pitkittäin,
jotta viipaleesta tulee pidempiä.
Kuivaa viipaleet talouspaperilla.
Kuumenna
öljy rasvakeittimessä tai valurautapadassa 175 - 180 asteeseen. Kypsennä
porkkanaviipaleet öljyssä pienissä erissä. Kääntele lastuja kypsentämisen
aikana muutaman kerran. Lastut ovat valmiita, kun ne alkavat saada väriä.
Nosta
lastut reikäkauhalla valumaan talouspaperilla päällystetyn lautasen päällä.
Siirrä lastut tarjoilukulhoon, kun ylimääräinen öljy on imeytynyt talouspaperiin.
Ripottele lastujen päälle yrttisuolaa.
VINKKI; Sitähän voi tehdä mielensä dipin näitten sipsien kanssa. Ja
porkkanoiden mausteeksi voit myös laittaa oman mieli mausteesi.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Tee minusta iloinen ja kommentoi minulle juttujani! =D