lauantai 29. elokuuta 2015

Porkkanasipsit

Vaan olipa hyviä....nam....kannattaa kokeilla! Tässä taas piti kokeilla jotain uutta ja päätin kokeilla porkkanasipsejä. Taas löytyi ihana herkku!  Tässä ohjetta;


Porkkanasipsit

4:lle
1 1/2 kg porkkanoita
noin 1 l rypsiöljyä
yrttisuolaa

Kuori porkkanat ja leikkaa ne hyvin ohuiksi viipaleiksi mandoliinilla tai monitoimikoneella. Ohuet porkkanat kannattaa leikata pitkittäin, jotta viipaleesta tulee pidempiä. 



Kuivaa viipaleet talouspaperilla. 

Kuumenna öljy rasvakeittimessä tai valurautapadassa 175 - 180 asteeseen. Kypsennä porkkanaviipaleet öljyssä pienissä erissä. Kääntele lastuja kypsentämisen aikana muutaman kerran. Lastut ovat valmiita, kun ne alkavat saada väriä. 


Nosta lastut reikäkauhalla valumaan talouspaperilla päällystetyn lautasen päällä. Siirrä lastut tarjoilukulhoon, kun ylimääräinen öljy on imeytynyt talouspaperiin. Ripottele lastujen päälle yrttisuolaa.

VINKKI; Sitähän voi tehdä mielensä dipin näitten sipsien kanssa. Ja porkkanoiden mausteeksi voit myös laittaa oman mieli mausteesi.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tee minusta iloinen ja kommentoi minulle juttujani! =D

Vain kolme kuvaa - haaste

Tässä minun tämän marraskuun, kolmen kuvan - haasteen kuvat. Lisää haasteetsta löydät Kristiina K :n blogista. Juusto on "salainen&quo...