Tässä myös teillekin kokeiltavaksi =D
Aurinkokuivatut kesäkurpitsat
8 ann., 30 min + kuivuminen 5h / 20 min
1 kg kesäkurpitsaa
½ dl öliiviöljyä
Makuöljy
2-3 valkosipulinkynttä
1½ tl sitruunan mehua
1 dl minttua hienonnettuna
1½ dl öliiviöljyä
½ tl (sormi)suolaa
Pese ja kuivaa kesäkurpitsat. Veistä niistä juustohöylällä suikaleita. Levitä ne keittiöpyyhkeen päälle auringonpaisteeseen kuivumaan vähintään viideksi tunniksi. Siivuista tulee nahkeita. Voit kuivata suikaleet myös kasvikuivurilla noin 20 min (minä laitoin kuivuriin).
Valmista makuöljy. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Purista sitruunan mehu. Hienonna minttu rouheasti. Sekoita ainekset oliiviöljyyn ja mausta suolalla.
Paista kesäkurpitsasuikaleet muutamassa erässä paistinpannulla runsaassa oliiviöljyssä niin, että ne saavat vähän väriä.
Lado purkkiin suikaleita ja makuöljyä kerroksittain. Anna marinoitua vähintään muutam tunti tai seuraavan päivään.
Yläkuvassa höylätyt kesäkurpitsat ja alakuvassa ne on laitettu kuivuriin. |
Makuöljy |
Tässä kesäkurpitsat ovat jo olleet reilun 20 min kuivurissa ja muuttuneet nahkeaksi. |
Tässä kesäkurpitsat ovat jo paistettu. |
Sekä ylä- että alakuvassa purkitettua kesäkurpitsaa. |
Kerkeät vielä osallistumaan arvontaan, se päättyy sunnuntaina. Arvontaan pääset TÄSTÄ:
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Tee minusta iloinen ja kommentoi minulle juttujani! =D