Pesin ensin punajuurikkaat ja sitten laitoin ne kiehumaan vähäksi aikaan miedosti suolattuun veteen. Kun ne oli jäähtynyt, kuorin ne. Laitoin purkkiin kokonaisena, sillä tuo punajuurikas on sellaista ohkaista ja pitkää punajuurta.
Ladoin kuoritut punajuurikkaat purkkiin ja tein mausteliemen.
Kiehauta;
mausteliemi, (riittää 2 kg punajuurta.)
6 dl vettä
4 dl väkiviinaetikkaa
3 dl sokeria (250 g)
1 rkl suolaa
10 valkopippuria
10 neilikkaa
1 kanelitanko
piparjuurilastuja
(muutama valkosipulin kynsi)
Nuo mausteet voidaan laittaa johonkin pieneen kangaspussiin jossa ne kiehautetaan, mutta itse laitoin kaikki sekaan ja kiehautin ja kaadoin siivilän läpi punajuurikkaan päälle. Niin että ne peittyvät.
Jäähdytä ja vie kylmään.
Tähän loppuun vielä täytyy laittaa kuvaa uusista löydöistä. Kävin pitkästä aikaan yhdellä kirpparilla jonka myyjä tietää että kerään keittokirjoja. Hän oli säästänyt minulle jälleen ihania keittokirjoja.
Muistaako joku vielä k-kaupan Väiskiä.... =D Yhdessä kirjassa (Väiskin liharuuat) oli vielä hänen nimmarit ja kirjotus....(alakuva) |
Arvontaan TÄÄLTÄ.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Tee minusta iloinen ja kommentoi minulle juttujani! =D