En ole aikaisemmin tehnytkään tätä.....olen saannut maistaa kyllä useasti, kun ystävät ovat tehneet. Ja aina vaan se on niiiiiin hyvää. Nythän se on hyvä kokoilla, kun tuota "omatuotantoa" on tomaatin suhteen.....Käytin tähän sen ison n. 500g:sen tomaatin.
Paholaisenhillo
800 g tuoreita tomaatteja tai kuorittuja tomaatteja tomaattimehussa
400 g paprikaa (itselläni oli keltaista, punaista ja oranssia paprikaa)
chiliä maun mukaan ( itse laitoin 5 keltaista chiliä)
6-8 valkosipulin kynttä maun mukaan
1 tl suolaa
1 tl rouhittua mustapippuria
2 tl oreganoa
0,5 dl etikkaa
1 pkt hillosokeria
Tee tomaattiin ristiviilto terävällä veitsellä, vasta päätä kantaa. Kasta tomaatti kiehuvaan veteen noin puoleksi minuutiksi tai kunnes kuori alkaa irrota. Jäähdytä tomaatti jäävedessä, kypsyminen loppuu, ja kuori.
Jos käytät säilyke kaada säilötyt tomaatit mehuineen suurehkoon kattilaan. Leikkaa tomaatit saksilla pienemmiksi.
Pese paprikat ja chilit. Poista niistä siemenet ja pilko pieneksi. Murskaa tai raasta kuoritut valkosipulinkynnet ja lisää kattilaan. Lopuksi lisää joukkoon suola, mustapippuri ja oregano. Anna kiehua hiljalleen n. 30 minuutin ajan. Lisää kattilaan etikka ja hillosokeri.
Kuumenna seos kiehuvaksi ja keitä vielä n. 5 minuutin ajan sekoittaen. Anna hillon jäähtyä hieman ennen purkittamista.
Tein noista paprikoista aika isoja paloja, joten "vedin" vähän pienemmäksi sauvasekoittimella. |
Näyttääkin niin herkulliselta, pitäisköhän kokeilla ;)
VastaaPoistaOli herkkua 🤑
PoistaTosiaan näyttää herkulliselta ja kivan väriseltä.
VastaaPoistaTuo väri tuli tosiaan ihan erilaiseksi, jos tekisi vain punaisesta paprikasta ja pun. chilstä. Maku oli kyllä ihan yhtä hyvä kuin normi paholaisenhillossa :)
PoistaHerkullinen ohje!
VastaaPoistaEn ole itse koskaan tehnyt.
Sisko on tehnyt ja antanut myös minulle.
Pitäiskin kokeilla itse tehdä.
Eka kerta minullakin kun kokeilin.....ja hyvää tuli :P
PoistaTätä pitää kyllä joskus tehdä! On niin suosittu juttu ja kuulostaa hyvältä. Täytyy myöntää, että en ole koskaan maistanut. Mutta siihen tulee muutos ;)
VastaaPoistahttp://kotisaksassasydansuomessa.blogspot.de/
Kannattaa maistaa...tosi ihanaa.
PoistaHuom! paketti (330 g) hillo-marmeladisokeria, ei hillosokeria (1 kg)!
VastaaPoistaMinä laitoin paketin (1kg) ihan hillosokeria tähän ohjeeseen.
PoistaAlkuperäinen paholaisen hillon resepti: http://www.dansukker.fi/fi/resepteja/tulinen-tomaattihillo.aspx
VastaaPoistaMaku ja koostumus on hillo-maarmeladisokeria käytettäessä aivan erilainen kuin hillosokerilla, vaikka sekin siihen varmaan sopii.
=D loistavaa tuli näinkin. Ja tosiaan tämän ohjeen jonka löysin ja jota minä tein oli laitettu näin... =D
Poista