torstai 4. elokuuta 2016

Paholaisenhillo

Omia tomaatteja ajattelin käyttää tähän paholaisenhilloon. Pakkasessa oli vielä edellisen kauden chiliä joten nekin menivät tähän hilloon, vielä kun ne tämän kauden chilit eivät ole valmiina. Eikä ole paprikatkaan, joten kaupasta kävin ostamassa ne....


En ole aikaisemmin tehnytkään tätä.....olen saannut maistaa kyllä useasti, kun ystävät ovat tehneet.  Ja aina vaan se on niiiiiin hyvää. Nythän se on hyvä kokoilla, kun tuota "omatuotantoa"  on tomaatin suhteen.....Käytin tähän sen ison n. 500g:sen tomaatin.

Paholaisenhillo
800 g tuoreita tomaatteja tai kuorittuja tomaatteja tomaattimehussa
400 g paprikaa (itselläni oli keltaista, punaista ja oranssia paprikaa)
chiliä maun mukaan ( itse laitoin 5 keltaista chiliä)
6-8  valkosipulin kynttä maun mukaan
1 tl suolaa
1 tl rouhittua mustapippuria
2 tl oreganoa
0,5 dl etikkaa
1 pkt hillosokeria

Tee tomaattiin ristiviilto terävällä veitsellä, vasta päätä kantaa. Kasta tomaatti kiehuvaan veteen noin puoleksi minuutiksi tai kunnes kuori alkaa irrota. Jäähdytä tomaatti jäävedessä, kypsyminen loppuu, ja kuori.
Jos käytät säilyke kaada säilötyt tomaatit mehuineen suurehkoon kattilaan. Leikkaa tomaatit saksilla pienemmiksi.
Pese paprikat ja chilit. Poista niistä siemenet ja pilko pieneksi. Murskaa tai raasta kuoritut valkosipulinkynnet ja lisää kattilaan. Lopuksi lisää joukkoon suola, mustapippuri ja oregano. Anna kiehua hiljalleen n. 30 minuutin ajan. Lisää kattilaan etikka ja hillosokeri.
Kuumenna seos kiehuvaksi ja keitä vielä n. 5 minuutin ajan sekoittaen. Anna hillon jäähtyä hieman ennen purkittamista.





Tein noista paprikoista aika isoja paloja, joten "vedin" vähän pienemmäksi sauvasekoittimella.



12 kommenttia:

  1. Näyttääkin niin herkulliselta, pitäisköhän kokeilla ;)

    VastaaPoista
  2. Tosiaan näyttää herkulliselta ja kivan väriseltä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo väri tuli tosiaan ihan erilaiseksi, jos tekisi vain punaisesta paprikasta ja pun. chilstä. Maku oli kyllä ihan yhtä hyvä kuin normi paholaisenhillossa :)

      Poista
  3. Herkullinen ohje!
    En ole itse koskaan tehnyt.
    Sisko on tehnyt ja antanut myös minulle.
    Pitäiskin kokeilla itse tehdä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eka kerta minullakin kun kokeilin.....ja hyvää tuli :P

      Poista
  4. Tätä pitää kyllä joskus tehdä! On niin suosittu juttu ja kuulostaa hyvältä. Täytyy myöntää, että en ole koskaan maistanut. Mutta siihen tulee muutos ;)

    http://kotisaksassasydansuomessa.blogspot.de/

    VastaaPoista
  5. Huom! paketti (330 g) hillo-marmeladisokeria, ei hillosokeria (1 kg)!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä laitoin paketin (1kg) ihan hillosokeria tähän ohjeeseen.

      Poista
  6. Alkuperäinen paholaisen hillon resepti: http://www.dansukker.fi/fi/resepteja/tulinen-tomaattihillo.aspx
    Maku ja koostumus on hillo-maarmeladisokeria käytettäessä aivan erilainen kuin hillosokerilla, vaikka sekin siihen varmaan sopii.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. =D loistavaa tuli näinkin. Ja tosiaan tämän ohjeen jonka löysin ja jota minä tein oli laitettu näin... =D

      Poista

Tee minusta iloinen ja kommentoi minulle juttujani! =D

Paljon uutta näperrystä....

Hei!! Päätin kyllä etten tänne kirjoittele enään, mutta ihan rupesin muistuttamaan sinua, että tuleppa kurkkaamaan uusia blogejani. Niihin o...