Minä laitoin tähän minun vuokaani vain kaksi kerrosta, mutta tosiaan tähän vuokaan voi laittaa useammankin kerroksen...ohjeeseen pitää siis sitten "säveltää" lisää näitä aineita.....mutta osaattehan te...
Kesäkurpitsa-tomaattivuoka
1 kpl kesäkurpitsaa (minulla oli tälläinen vaalea kuorinen kesäkurpitsa)
1-2 kpl valkosipulinkynttä
kesäkurpitsan pinnalle pestoa
3-4 kpl tomaattia
tuoretta basilikaa (lehtiä)
fetajuustoa muruina
mustapippuria (myllystä)
juustoraastetta pinnalle
Pese ja viipaloi kesäkurpitsa. Hienonna valkosipulinkynnet. Leikkaa tomaatit reiluiksi viipaleiksi.
Voitele uunivuuoka oliiviöljyllä. Lado pohjalle puolet kesäkurpitsa viipaleista. Levitä päälle pestoa ja puolet valkosipulista.
Lado seuraavaan kerrokseen tomaatit, basilikanlehdistä ja fetaraasteesta. Rouhi päälle mustapippuria.
Laita päälle loput kesäkurpitsat. Laita myös loput valkosipulikynnet.
Ripottele päällimmäiseksi vielä juustoraastetta ja paista 200-asteisessa uunissa noin 40 minuuttia.
Kuvina;
Näitten kasvisvuokien lisäksi tarjosin keitettyjä perunoita ja lihapullia. Lihapillat paistoin uunissa valmiiksi.
Tällä kertaa laitoin korppujauhojen "sijasta", Prima-mausteen perunakuorutetta. Kuoruke siis sopii myös tälläiseen ruuanlaittoon. Löydät Prima-mausteen perunakuorrute chili-paprikan sivut TÄÄLTÄ. |
Tosi maukkaita pullia tuli, |
Voi nam!😋
VastaaPoistaJa näyttääkin niin hyvältä!
Hyviä oli! =D
PoistaMukavaa tätä päivää sinulle!
Pitääpä kokeilla lihapulliin tuota ainetta. Näyttävät herkullisilta. Mä en osaa käyttää kurpitsaa, annoin miniälleni, kun sain sen. Jotenka parempi antaa eteenpäin kuin märännyttää jääkaapissa :)
VastaaPoistaKesäkurpitsa on helppo työstää...vaikka vaan siivuttaa ja paistaa /grillata. Hyvää tulee niinkin =D
Poista