Omenahillo (30-60 min)
1 kg omenia, sekä makeita että happoisia tai pelkästään happoisia
2 dl vettä
400-700 g hillosokeria omenien makeuden mukaan
2 rkl minttua tai melissaa silputtuna tai 1 rkl voita
Huuhdo omenat hyvin puhtaiksi ja poista siemenkodat. Lohko omenat kattilaan ja lisää vesi. Kiehauta kunnes omenalohkot hajoavat hiukan. Soseuta omenat. Lisää hillosokeri, sekoita ja kiehauta pakkauksen ohjeen mukaan. Kuori pinnalta vaahto. Lisää huuhdottu ja silputtu minttu tai melissa. Tai voi, jos haluat kiiltävää hilloa. Hauduta hetki. Tölkitä omenahillo piripintaan. Pyyhi tölkin suu puhtaaksi ja sulje tölkki.
HUOM! Omenahillon voi maustaa myös halkaistulla vaniljatangolla, muutamalla tähtianiksella, kardemumman siemenillä tai joulumaustein. Sido kaksi kanelitankoa, 5-6 neilikkaa ja pala pomeranssia harsolla kimpuksi ja laita alusta asti omenakattilaan.
Laitoin sitruunamelissaa. |
Arvontaan TÄÄLTÄ.
Oi, omenahillo pannarin kanssa on ihanaa. Kuvista päättelin, että keitit lohkot kuorineen ja soseutit ihan sauvasekoittimella ja silti tuli noin tasaista hilloa. Itse olen harmitellut, kun en omista sosemyllyä enkä jaksaisi kuoriakaan. Mutta tuohan näytti onnistuvan noinkin. Herkullisen näköistä.
VastaaPoistaKyllä, sauvasekoittimella tulee tosi sileää, vaikka kuoret jätinkin. Ja oli hyvääkin =D
PoistaHyvältä näyttää!
VastaaPoistaTein myös pikkuisen omppuhilloa.
Mukavaa viikonloppua sinne!
Mukavaa viikonloppuakin sinullekin Sari!
PoistaNyt onkin omppujen aika. Me olemme tehneet tuoremehua.
VastaaPoistaLaitan sen pakkaseen.
Tämä on mulle aivan 'uusi juttu' laittaa mausteita omppuhilloon! Hyvä idis!! Omenahillo on parasta :)
VastaaPoistaMinullekin oli uusi ohje. Ei ole tullut mieleen kanssa laittaa jotain muutakin makua pikkusen omppuhilloon....mutta nyt on =D
Poista