Tein ensimmäisen kerran tällä ohjeella piirakan, ja minä pidin pohja mausta....muutenkin tietty piirakka oli hyvää. Mutta tosiaan paljon en itse voi syödä tuota omenaa.
Tällä piirakka pohjalla voi tehdä muitakin piirakoita ja mikä parasta tässähän voi tuota rahkan makua vaihdella. Mutta nyt sitten tuohon ohjeeseen...
Rahkainen omenapiirakka
200g voita
1½ dl sokeria
2 kananmunaa
3½ dl vehnäjauhoja
1 tl vanilijasokeria
½ tl leivinjauhetta
½ tl sooda
½ tl kardemummaa
200 g vanilijarahkaa ( ja tietty voi ostaa jotain muutakin rahkaa esim. valkosuklaa-lime rahkaa, tms)
kotimaisia pieniä omenoita n.7-10 kpl
päälle;
sokeria
kanelia
Vaahdota pehmeä voi ja sokeri, lisää huoneenlämpöiset kananmunat yksitellen voimakkaasti vatkaten joukkoon.
Sekoita kuivat aineet keskenään.
Voitele pyöreä, halkaisijaltaan 28 cm:n piirakkavuoka ja levitä massa vuokaan.
Kuori omenat ja viipaloi ne. Aseta viipaleet pohjan päälle ja ripoittele pinnalle sokeria ja kanelia maun mukaan.
Paista piirakkaa uunin alatasolla 200 asteessa noin 30 min.
Minun kaunis piirakka vuokani =D |
Meillä oli myös vanilijajäätelöä tämän piirakan kanssa. |
Taas ihana omppu resepti!
VastaaPoistaNäyttää hyvältä!
Ihanaa tiistai päivää sinulle!
Sinulle myös aurinkoista ja ihanaa tiistai pvää! <3
VastaaPoista