Omena-kaurapaitos
6-8 omenaa
muruseos:
70 g voita sulatettuna
1½ dl sokeria
4 dl kaurahiutaleita
1 rkl voita vuoan voiteluun
Sulata rasva kattilasta ja nosta se jäähtymään. Voitele laakea uunivuoka voilla. Pese (ja kuori) omenat. Poista siemenkota. Leikkaa omenat lohkoiksi tai pienemmiksi paloiksi ja laita ne voideltuun vuokaan. Sekoita sulatetun, jäähdytetyn rasvan joukkoon sokeri ja kaurahiutaleet. Levitä seos omenoiden päälle. Paista uunissa 220 asteessa, kunnes omenat ovat pehmeitä ja muruseos kullankeltaista.
Tarjoa lämpimänä kylmän vanilijakastikkeen kanssa tai vanilijajäätelön.
Minäkin maistoin kun tykkäisin syödä tätä herkkua, mutta kun vatsa ei tykkää omenasta. Mutta silti maistoin....hyvää oli...voi kun olisin voinnut syödä lisää :)
Nam! Herkulliselta näyttää!
VastaaPoistaOnpas harmi, kun et voi syödä omppuja.😞
Ihanaa maanantai päivää!💕😊
Kiitos! Tosi ihana maanantai pvä olikin. Loma oli selvästi tehnyt sen mitä pitikin, innoalla menin töihin ja suurella sydämmellä nautin oman työni ihanuudesta =D
PoistaOlen siedättynyt itseäni tuolla ompulla....mutta vai vähän uskallan sitä syödä. Kotimaista omenaa olen pystynyt vähän haukkaamaan...mutta nytkin yön kärsin kun uskalsin vähän herkutella.... Ihanaa alkanutta viikkoa sinullekin sinne "johonkin" =D <3
Voi kun rupes tekemään omenapaistosta mieli.
VastaaPoistaHyvin teki meilläkin kaupan...ensin herkuttelivat vanilijakastikkeella ja sitten vanilijajäätelön kanssa. =D
Poista