Tämä viikko alkoi vapailla....3 vapaata ja 2 töitä ja sitten se loma. Ensimmäinen vapaapvä on mennyt keittiöissä. Tyttäreni toi kesäkurpitsaa jota heillä kuulma kasvaa paljon. Minulla ei ole vielä edes kukkinut....heh...
Olen tehnyt curd:a aikaisemminkin. Lemon curd ohjeen löydät TÄÄLTÄ.
Kesäkurpitsatahna niinkuin tuo sitruunatahnakin sopii paahtoleivän pinnalle. Ja kannattaa kokeile myös kakkujen/kääretorttujen täytteeksi. Tahna säilyy kylmässä noin viikon ajan, tästä ohjeestani tulee n. 6 dl. Saa ihan huoletta käyttää reippaasti paahtiksen päälle =D No, mutta ohjeeseen.
Kesäkurpitsacurd
500 g kesäkurpitsaa
2 rkl vettä
1 sitruuna
1,5 dl sokeria
75 g voita
2 isoa kananmunaa
Pese ja pilko kesäkurpitsat pieniksi. Keitä vedessä 5 minuuttia kunnes pehmenevät. Lisää pestyn sitruunan raastettu kuori ja mehu. Soseuta ainekset sauvasekoittimella. Lisää sokeri ja voi kattilaan, kuumenna kunnes voi sulaa. Nosta kattila liedeltä ja vatkaa munat yksitellen joukkoon. Siirrä kattila takaisin liedelle ja keitä noin 5 minuuttia koko ajan sekoittaen kunnes seos sakenee. Purkita kuuma tahna puhtaisiin, kuumennettuihin purkkeihin ja sulje kannet heti. Anna jäähtyä ja säilö kylmässä.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Vain kolme kuvaa - haaste
Tässä minun tämän marraskuun, kolmen kuvan - haasteen kuvat. Lisää haasteetsta löydät Kristiina K :n blogista. Juusto on "salainen&quo...
-
Eilen teki mieli jotain kivaa ja hyvää herkkua. Kokeilin airfryerilla pannukakkua. Enpä ollut koskaan aikaisemmin tehnytkään tällä tavalla ...
-
Lauantai......pitäisi olla iloinen kun viikonloppu koitti ja sen jälkeen pari lomapvää. No, nyt ei voi olla iloinen, torstain ja perjantai...
-
Risottoa ei kauheen useasti tule tehtyä, vaikka herkullinen ruokahan se on....Tällä kertaa tein meille broileririsottoa. On muuten hyvää ja ...
Olipas mukavanoloinen ohje, voisi olla hyvää. Meillä oli taannoin noita, kasvoi niin äkkiä ettei niitä kukaan ehtinyt syödä. Enään ei panna taimia maahan.
VastaaPoistaTämä oli hyvän makuista.Kannattaa kokeilla.
VastaaPoista