Nyt tein lopusta kesäkurpitsasta ja punaherukasta hilloa. Mittasuhteita eli paljonko oli marjaa ja paljonko kesäkurpitsaa oli.....en laittanut ylös, tein hillosokeripussissa olevan ohjeen mukaan....Ja sen ohjeen laitan tähän...
Perusohje hillolle
(jossa käytetty hillosokeria)
2 kg (4 litraa) marjoja, tuore tai pakaste
1 dl vettä
1 kg hillosokeria
Perkaa (ja paloittele suurikokoiset) marjat. Käytä pakastemarjat puolisulaneina.
Kuumenna vesi ja marjat kattilassa. Sekoita Hillosokeri höyryävään seokseen, kuumenna kiehuvaksi ja keitä kevyesti poreillen 10–15 minuuttia*. Sekoita välillä. Kuori vaahto.
Anna hillon jäähtyä noin puoli tuntia, kunnes marjat eivät enää nouse pintaan. Sekoita pari kertaa jäähtymisen aikana.
Kaada hillo puhtaisiin, kuumennettuihin purkkeihin, sulje huolellisesti. Hillo hyytyy lopullisesti noin vuorokaudessa. Säilytä mieluiten viileässä.
*Keittoajat:
Pehmeäkuoriset marjat n. 10 min (esim. mansikka, vadelma)
Kovakuoriset marjat n. 15 min. (esim. herukka, karviainen)
soseutin sauvasekoittimella. |
Kesäkurpitsasta saa näköjään monenmoista syötävää.
VastaaPoistaKesäkurpitsasta saa tosiaan vaikka mitä. Varsinkin hillot ovat aivan ihania.... Meillä lapset tykkäsivät kesäkurpitsakarviashillosta aivan valtavasti. Lettu tekivät kaupansa hyvän hillon kanssa.
Poista