Marraskuusta lähtien olen yrittänyt päästä kurssille, mutta aina on ollut olotila tosi huono. Tänään olen menossa....ainakin NYT on hyvä olotila.Marraskuussa meillä piti olla nyyttärit ja minun piti silloin tehdä joku alkupala....Harmitti vietävästi kun en päässyt silloin menemään....Nyt ajattelin viedä kurssilaisille vähän suolasta syömistä...Tein eilen hyydytetyn lohileipäkakun.
Tuolla se jääkaapissa odottaa illan kurssia...
Tässä ohje siihen;
Hyydytetty lohivoileipäkakku
Pohja:
185 g hapankorppuja
100 g voita (tai margariinia)
Kostutus:
4 rkl maitoa
Täyte:
4 liivatelehteä
250 g kylmäsavulohta
1 ruukkua tilliä
4 dl kuohukermaa
400 g maustamatonta tuorejuustoa
75 -100 g mätiä
pippuria
2 limen mehua
Koristelu:
kurkkua
100 - 150 g kylmäsavulohta
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1 lime
persiljaa
Vuoraa irtopohjavuoan (halkaisija 24 - 26 cm) pohja levinpaperilla ja sivele reunoille öljyä. Hienonna hapankorput monitoimikoneessa. Sulata voi kattilassa ja lisää hapankorppumurska joukkoon. Sekoita tasaiseksi. Painele seos vuoan pohjalle. Sen jälkeen kostuta pohja maidolla.
Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
Leikkaa lohi pieniksi paloiksi.
Hienonna tilli. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita kermavaahdon joukkoon kaikki ainekset, paitsi limemehua ja liivatteita. Kuumenna limemehu kiehuvaksi ja sulata joukkoon liivatteet. Sekoita täytteeseen.
Kaada täyte vuokaan ja anna hyytyä jääkaapissa kolmisen tuntia. Irrota vuoasta ja siirrä tarjoilulautaselle tai pakkaseen.
Tee koristelu, leikkaa kurkusta vinoja siivuja. Yhdistä kahden siivun isommat puolikkaat siten, että saat sydämen muotoisen kuvion. Peitä kakun pinta kylmäsavulohisiivuilla. Asettele päälle kurkkusydämet. Notkista tuorejuustoa vatkaimella ja laita pursotuspussiin, jossa on tähtitylla. Pursota kakun päällisosan reunoille ja säteittäin sen poikki. Lopuksi asettele keskelle limenlohkoja ja viimeistele koristelu persiljaruusukkeilla.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Vain kolme kuvaa - haaste
Tässä minun tämän marraskuun, kolmen kuvan - haasteen kuvat. Lisää haasteetsta löydät Kristiina K :n blogista. Juusto on "salainen&quo...
-
Eilen teki mieli jotain kivaa ja hyvää herkkua. Kokeilin airfryerilla pannukakkua. Enpä ollut koskaan aikaisemmin tehnytkään tällä tavalla ...
-
Lauantai......pitäisi olla iloinen kun viikonloppu koitti ja sen jälkeen pari lomapvää. No, nyt ei voi olla iloinen, torstain ja perjantai...
-
Risottoa ei kauheen useasti tule tehtyä, vaikka herkullinen ruokahan se on....Tällä kertaa tein meille broileririsottoa. On muuten hyvää ja ...
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Tee minusta iloinen ja kommentoi minulle juttujani! =D