sunnuntai 26. maaliskuuta 2017

Porovoileipäkakku

Herkkuja pitää tehdä vaikka itse ei pahemmin pysty enään syömään NIIN paljon kun haluisi 😀😁😂😋
Tämän voileipäkakun kanssa kyllä sähelsin kunnolla....mutta kun olin päättänyt että teen niin tein!!! Ihan hyvää tuli kaikesta huolimatta....seuraavaksi lähden soveltamaan tätä omilla mieltymyksillä.

Porovoileipäkakku

Kaurainen voileipäpohja:
1 rkl kuivahiivaa
2 ½ dl vettä
½ dl öljyä
1 ½ tl suolaa
2 tl sokeria
1 dl kaurahiutaleita
5 dl vehnäjauhoja

Kostutus:
1 dl maitoa

Täyte:
⅔ isosta tuorekurkusta
200 g kylmäsavustettua poroa viipaleina
400 g ruohosipulituorejuustoa
(1 ½ dl puolukoita, no tämähän minulta itseltä jäi pois kokonaan vaikka olin niin innoissaan että jes puolukkaa!!! )
mustapippuria

Pinnalle:
2 tuorekurkkua

Punajuuriruusut:
200 g maustamatonta tuorejuustoa (esim. Viola)
2 ½ rkl etikkapunajuuren lientä
½ dl kookosjauhoa ( Käytin vehnäjauhoja, pikkusen enemmän menee kuin kookosjauhoja. Meidän kaupasta ei tätä jauhoa löytynyt)


Sekoita kuivahiiva reilusti kädenlämpöiseen (42-asteiseen) veteen.
Lisää öljy, suola, sokeri ja kaurahiutaleet. Sekoita joukkoon vehnäjauhot muutamassa erässä.
Kauli taikina jauhoja apuna käyttäen leivinpaperin päälle pellin (32 x 38 cm) kokoiseksi levyksi.
Anna kohota liinalla peitettynä 45 minuuttia. Pistele pohjaan reikiä haarukalla.

Paista 200 asteessa noin 10 minuuttia.
Kääri välittömästi (patalappuja apuna käyttäen) rullaksi. Jäähdytä rulla liinalla suojattuna.

almista sillä välin täyte. Raasta kurkku karkeaksi raasteeksi.
Valuta huolellisesti siivilässä. Leikkaa kylmäsavuporoviipaleet kuutioiksi.
Yhdistä kaikki ainekset keskenään.



Avaa leipärulla, tasoita pinta kevyesti painellen.
Kostuta maidolla. Pistele haarukalla reikiä nopeuttaaksesi maidon imeytymistä.
Odota tarvittaessa hetki, sillä imeytyminen tapahtuu hitaasti. Levitä päälle täyte.
Kääri uudelleen rullalle. Siirrä varoen tarjoilulautasen päälle.



Leikkaa kurkut pituussuunnassa juustohöylän avulla mahdollisimman ohuiksi siivuiksi.
Kiedo suikaleet rullan ympärille niin, että päät jäävät rullan alle piiloon.


Notkista tuorejuusto vatkaimella lisää joukkoon punajuuriliemi.
Sekoita sitten pienissä erissä (kookosjauho) vehnäjauhoja. Vatkaa seosta minuutti tai pari.



Täytä pussi tuorejuustoseoksella. Pursota ruusuja rullan päälle.









4 kommenttia:

  1. Hauska koristelu - värit passaa hienosti yhteen. Voileipäkakkua tuli lapsena pakkosyötyä niin paljon, ettei tule ihan heti mieleen sitä tehdä - äiti teki munkin puolesta 1970-luvulla aina voikkareita kaikkiin mahdollisiin kissanristiäisiin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä tykkään syödä voileipäkakkuja ja sen tekemisen innon olen saannut "istutettua" tyttärellenikin, joka väsää joka juhlaan mitä herkullisempia voileipäkakkuja. Minun kotona tuollaista herkkuja ei löytynyt aikoinaan...johtuen varmaan siitä ettei minun äiti oikein ollut keittiö ihmisiä...vain "pakollinen" ruoka valmistui ja sekin niitä perus ruokia mitä siihen aikaan tehtiin!

      Poista
  2. Nuo kurkkusiivut ovat hyvä koristeluidea! Ja vitsit, pitäisikö ottaa itseään niskasta kiinni ja tehdä elämäni eka voikkarikakku...😊

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kurkuista tulee mukavasti kosteutta vielä tuohon kakkuun. Nyt vaan tekemään...ei ole vaikeaa tehdä. MUTTA aivan ihanaa syömistä, niin arkeen kuin juhlaankin!!

      Poista

Tee minusta iloinen ja kommentoi minulle juttujani! =D

Vain kolme kuvaa - haaste

Tässä minun tämän marraskuun, kolmen kuvan - haasteen kuvat. Lisää haasteetsta löydät Kristiina K :n blogista. Juusto on "salainen&quo...