Nutella-juustokakku
Pohja
263 g Dominokeksejä
120 g voita
Täyte
195 g valkosuklaata
600 g tuorejuustoa (Philadelphia)
3 kpl munaa
225 g ranskankermaa
150 g Nutellaa
Ota ranskankerma, tuorejuusto ja munat ajoissa huoneenlämpöön.
Sulata valkosuklaa ja anna hieman jäähtyä.
Valmista pohja. Sulata voi ja murskaa keksit joko monitoimikoneessa tai pakastepussin ja kaulimen avulla.Yhdistä voisula ja keksimurska, painele seos leivinpaperilla vuoratun 24-26-senttisen irtopohjavuoan
pohjalle. Laita kylmään jähmettymään.
Laita uuni lämpenemään 150 asteeseen.
Sekoita tuorejuusto pehmeäksi, lisää joukkoon munat yksi kerrallaan.
Kääntele joukkoon lopuksi valkosuklaa ja ranskankerma.
Kaada täyte pohjan päälle.
Pehmennä Nutellaa hieman mikrossa ja tiputtele siitä reilun ruokalusikallisen
kokoisia nokareita juustokakun pinnalle.
Vedä veitsellä nokareiden halki pysty- ja vaakasuuntiin niin, että pinnalle muodostuu pyörteitä.
Paista juustokakkua uunissa n. 40–50 minuutin ajan tai
kunnes täyte näyttää hyytyneeltä reunoilta mutta on keskeltä vielä hieman hyllyvää.
Avaa uunin luukku hetkeksi jotta kosteus poistuu, laita luukku takaisin kiinni
ja sammuta uunista virta. Anna Nutella-juustokakun hyytyä jälkilämmöllä vielä n. tunnin ajan.
Jäähdytä kakku täysin vielä huoneenlämmössä ennen kuin siirrät sen jääkaappiin.
Nutella-juustokakku on parasta seuraavana päivänä.
Herkullisen näköistä, ja varmasti makuistakin. :)
VastaaPoistaOli tosi herkullista ja teki hyvin kauppansa =D
PoistaTämä menee kokeiltavien listalle! Nutella on niin syntisen hyvää ja kuuluu omiin suosikkiherkkuihin. En ymmärrä, miten jotkut voi inhota sitä. :) Mielenkiintoista, että kaikki makeus täytteeseen tulee valkosuklaasta. Ei siis lisättyä sokeria ;)
VastaaPoistaHeh...tosiaan ei lisättyä sokeria, mutta ihanan sokerista silti ;) =D
Poista