Zapekanka
150 g = 1prk smetanaa
4 rkl mannasuurimoita
nämä sekoita ensin keskenään
1 pss aprikoosia, pilko nämä pieneksi, tähän voi käyttää esim. rusinoita yms.
1 keltuainen
2 koko kananmunaa
800 g maitorahkaa
sokeria oman maun mukaan...maistele niin tiedät onko sopivan makeaa
Sekoita kaikki keskenään. Voitele uunivuoka ja kaada seos siihen. Laita uuniin jossa 200 astetta ja paista noin 45 min.
Päälle laitettiin mansikkakastiketta. Soseuta vain jäiset mansikat.
Tässä ohjetta...vähän eri määrällä, mutta samaan tulokseen varmaan päästään...HYVÄÄ ON!
Творожная запеканка
Состав
- творог - 500 г,
- сметана - 5 столовых ложек,
- манная крупа - 2 столовых ложки,
- яйца - 1-3 шт,
- сахар - 3 столовых ложки,
- ванильный сахар - 1 чайная ложка,
- изюм или курага - 50 г,
- сливочное масло - 1 столовая ложка (для смазывания формы),
- маленькая щепотка соли
Приготовление
Изюм промыть, выложить в миску, залить кипятком и оставить на 20 минут.
В миску положить манную крупу, добавить сметану (3 столовых ложки) и перемешать.
Оставить набухать на 30 минут (можно дольше).
Оставить набухать на 30 минут (можно дольше).
Творог протереть через сито (можно пропустить через мясорубку или измельчить блендером).
Добавить набухшую манную крупу со сметаной, сахар,
ванильный сахар, щепотку соли, яйца и хорошо перемешать творожную массу
(можно взбить миксером или блендером до однородности).
С изюма слить воду и обсушить.
Добавить изюм в творожную массу и перемешать.
Совет. По желанию, творожной запеканке можно придать легкую лимонную нотку. Для этого в товрожную массу можно добавить чайную ложку лимонной цедры и выжать немного лимонного сока.
Добавить изюм в творожную массу и перемешать.
Совет. По желанию, творожной запеканке можно придать легкую лимонную нотку. Для этого в товрожную массу можно добавить чайную ложку лимонной цедры и выжать немного лимонного сока.
Форму смазать маслом (можно обсыпать манной крупой), выложить творожную массу и разровнять.
Поверхность смазать сметаной (2 столовых ложки).
Поверхность смазать сметаной (2 столовых ложки).
Запекать 40-45 минут в разогретой до 180°C духовке.
Подавать запеканку в охлажденном виде.
При подаче творожную запеканку можно полить сметаной, сгущенным молоком, вареньем, медом, ягодными соусами и т.п.
При подаче творожную запеканку можно полить сметаной, сгущенным молоком, вареньем, медом, ягодными соусами и т.п.
Kuullostaa ja näyttää hyvältä, tulee varmasti kokeiltua.
VastaaPoistaMukavaa keskiviikkoa.
Sinulle myös oikein hyvää keskiviikkopvää ja naistrnpvää!!!
PoistaMillä ihmeen venäläisen keittotaidon kurssilla sää oot? Ihanai ruokia ja ihanalla venäjällä räntättynä!!!
VastaaPoistaTämä on nyt kolmas vuosi kun olen semmoisella kurssilla kuin erimaiden ruokaa ja arkarteluita. Aika monta maata on käyty läpi mutta kyllä aika moni ruoka tulee venäjältä tai sieltä lähi alueelta...johtuen varmaan siitä että meidän "opettaja" on kyseisestä maasta. Hän piti myös sen blini ja venäläisiä piirakoita kurssin jolla olin. Itse olen kiinostunut venäläisestä ruuasta ehkä siksi koska sukujuureni ovat venäjältä...
Poista