perjantai 12. kesäkuuta 2020

Mansikka-valkosuklaakakku

Kokeilin sellaisesta keittokirjasta kuin,"Taivaalliset täytekakut", tätä ohjetta. Vein tämän kakun työpaikalleni. Osa piti sitä liian makeana sen kuorutuksen takia, mutta kun oli töissä ollut vuorokauden niin jo seuraavana päivänä sanoivat ettei se nyt niin makea sitten ollutkaan. Valitssin itseasiassa sen takia tämän ohjeen kun itse kakun pohjaan tuli mansikkaa. Uutta minulle....



Mansikka-valkosuklaakakku

12-15 palaa

mansikkakakkupohja
4  suurta munaa
3 ½ dl sokeria
4 dl vehnäjauhoja
2 ½ tl leivinjauhetta
60 g (reilu dl) mansikoita
½ dl vettä

mansikkahilloke

250 g (noin ½ litraa) mansikoiota
½ dl hillosokeria

valkosuklaakuorrute

200 g vallkosuklaata
100 g huoneenlämpöistä suolatonta voita
200 g philadelphiajuustoa
2-3 dl tomusokeria
vaaleanpunaista pastaväriä

Mansikkakakkupohja

Kuumenna uuni 175 asteeseen. Vuoraa halkasijaltaan noin 20-senttinen kakkuvuoka korkealla leivinpaperireunuksella. Vatkaa kulhossa munat ja sokeri vaaleaksi kuohkeaksi vaahdoksi, 5-7 min. Sekoita vehnäjauhoihin leivinjauhe.Soseuta mansikat sileäksi soseeksi.Sekoita soseeseen ½ dl vettä ja kuumenna seos kattilassa. Siivilöi jauhot muna-sokerivaahdon joukkoon kolmessa erässä. Sekoita muutaman kerran jokaisen lisäyksen jälkeen. Lisää mansikkasose ja sekoita varovasti tasaiseksi taikinaksi. Kumoa taikina kakkuvuokaan. Paista pohjaa noin 1 h.

Mansikkahilloke

Huuhdo, puhdista ja viipaloi mansikat. Pane mansikat kattilaan ja sekoita joukkoon sokeri. Survo mansikoita sen verran, että niistä irtoaa hieman nestettä (tai halutessasi soseuta ne kokonaan).
Kuumenna kiehuvaksi ja keitä voin 30 sekunttia.  Ota kattila levyltä ja anna hillokeen jäähtyä.

Valkosuklaakuorrute

Paloittele suklaa kuumuutta kestävään kulhossan. Kuumenna kattilassa vettä ja nosta suklaakulho sen päälle vesihauteeseen. Sulata suklaa ja anna sen jäähtyä. Vatkaa voi ja philadelphiajuusto keskenään. Vatkaa joukkoon suklaa ja lisää tomusokeri maun mukaan. Värjää kuorrute vaaleanpunaiseksi.

Kakun kokoaminen

Leikkaa kakkupohja kolmeksi pohjalevyksi. Pane ensimmäisen pohjalevy kakkuvadille ja levitä sille tasainen kerros mansikkahilloketta.  Nosta päälle toinen pohjalevy ja levitä sillekin hilloketta. Panepäällimäiseksi viimeinen pohjalevy leikkauspinta alaspäin.
Levitä ohut kerros valkosuklaakuorrutetta kekun reunoille ja päälle.Siirrä kakku jääkaappiin 20 min,  tai kunnes kuorrute on hieman jähmettynyt.
Levitä paksumpi kerros kuorrutetta koko kakun pinnalle.
Koristele mielesi mukaan.








Tämmöistä herkkua töihin.......

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tee minusta iloinen ja kommentoi minulle juttujani! =D

Huhtikuun haaste suoritettu

Huhtikuun haasteeksi olin laittanut; Yllätä joku. Tämän yllätyksen tein yhdessä muiden näpsäköiden kanssa eräälle näpsäköistä 😂 Ehdotin ett...