Kokeilin vähän erilaista pulla ohjetta.....Ohjeen löysin sellaisesta kirjasta kuin Kotileipurin parhaat, Kristina Eriksson.
Jos pitää kardemummasta niin näitä kannattaa kokeilla.
Kardemummapullat
20 kpl
100 g voita
6 dl vehnäjauhoja
2 kananmunaa
2 rkl sokeria
hyppysellinen suolaa
50 g hiivaa
3/4 dl ruokakermaa
Täyte
6 dl vehnäjauhoja
2 kananmunaa
2 rkl sokeria
hyppysellinen suolaa
50 g hiivaa
3/4 dl ruokakermaa
Täyte
100 g voita
1 dl sokeria
2 rkl kardemummaa
Pinnalle
1 kananmunaa
1 rkl kardemummaa
½ dl sokeria
Laita kuutioitu voi kulhoon. Pehmitä rasvaa haarukalla. Lisää kananmunat, sokeri, suola ja kermaan liuotettu hiiva.
Vaivaa kunnes taikina ei enään tartu käsiin jaa taikina kahteen osaan
Kauli taikinasta noin 40 x 25 cm:n levy.
Sekoita kardemumma, sokeri ja voi kulhossa helposti levittyväksi tahnaksi.
Levitä puolet täytteestä taikinalevylle ja kääri se rullalle. Leikkaa rullasta 4 cm-.n leveitä pullia ja laita ne uunipellille leivinpaperin päälle leikkuupinnat sivulle päin. Tee keskelle viilto voiveitsen tylpälläreunalla niin että pulla aukeaa - voit joutua toistamaan tämän juuri ennen paistamista.
Sekoita sillä välin voi ja raastettu mantelimassa tasaiseksi seokseksi. Lisää siihen sokeri ja kardemumma.
Kaulitse taikinasta noin puoli senttiä paksu neliö levy ja levitä massa tasaisesti levyn päälle. Taikinan alla tulee olla jauhoa, jotta taikina ei tartu pöytään kiinni.
Kohota pullia 1-1½ tuntia. Voitele ne vatkatulla kananmunalla ja siroittele niiden päälle kaartemumma-sokeriseosta.
Paista pullia 225 asteisen uunin keskitasolla 8-10 min. Jäähdytä ne ritilällä leivinliinalla peitettyinä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Tee minusta iloinen ja kommentoi minulle juttujani! =D