lauantai 20. kesäkuuta 2020

Raparperimehu

Sen verran meidän pihalta löytyi raparperia, että pysytyin kokeilemaan itse tekemään tätä herkullista raparperimehua. Ystäväni valmistaa tätä juomaan useasti kesäiseen tarjoilu pöytään... nam, nam, nam....

Juoman teko on vielä niin mahottoman helppo, että kaikki osaavat tehdä sitä....eikä varmasti epäonnistu...


Raparperimehu

4 litraa raparperin paloja
1 kg sokeria
8 litraa kiehuvaa vettä

Pese ja paloittele raparperit.

(Itse laitoin kaikki, en siis "kuorinut" raparperia.  Varsinaiseissa ohjeessa nimittäin luki; "Laita osa punaista kuorta mukaan, väriä antamaan". Joten jos teet vanhemmasta raparperistä ja kuorit niin laitahan myös punaista kuorta mukaan että juoma saa väriä.)

Laita raparperit + sokeri astiaan, kaada kiehuva vesi päälle. Jätä juoma huoneen lämpöön vuorokaudeksi.

Siivilöi seuraavana päivänä,pullota ja vie kylmään.




Kyllä maistui!!!




4 kommenttia:

  1. Osaatko sanoa säilyvyydestä, jos ihan kylmässä pitää, eikä pakasta...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Säilyy jääkaapissa noin pari päivää. Pakastaakin voi.

      Poista
    2. Kiitos, olipa hyvää!! Pakkaseenkin laitoin.

      Poista

Tee minusta iloinen ja kommentoi minulle juttujani! =D

Vain kolme kuvaa - haaste

Tässä minun tämän marraskuun, kolmen kuvan - haasteen kuvat. Lisää haasteetsta löydät Kristiina K :n blogista. Juusto on "salainen&quo...