Tein toisen talon työporukalle tälläistä kakkua kuin vadelmamoussekakku. Kovasti kehuivat sitä....
Vadelmamoussekakku
noin 12 palaa
suklaakakkupohja
125 g voita
2 dl sokeria
2 kananmuna
2 dl vehnäjauhoja
1 dl kaakaojauhetta
1 tl vaniljasokeria
½ tl leivinjauhetta
vadelmamousse
500 g vadelmia, mieluiten pakastettuja
4½ liivatelehtiä
1 1/4 dl sokeria + 3/4 dl vettä
4 dl vispikermaa
1 rkl vanilijasokeria
koristeluun
250 g vadelmia
tomusokeria
Vatkaa voi ja sokeri kulhossa kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää kananmunat yksi kerralllaan. Sekoita toisessa kulhossa vehnäjauhot, kaakaojauhe, vanilijiasokeri ja leivinjauhe ja lisää kananmunaseoksen joukkoon.
Kaada taikina voideltuun 24 cm:n irtopohja vuokaan.
Paista kakkupohjaa 200 asteisen uunin alaosassa 15 min. Anna jäähtyä vuoassa.
Sulata vadelmat ja painele ne huolellisesti tiheän siivilän läpi, jotta saat mahdollisemman paljon marjasosetta, mutta varo ettei joukkoon pääse siemeniä.
Liota liivatelehtiä noin 10min kylmässä vedessä.
Kiehauta sokeri ja vesi ja anna seoksen vähän jäähtyä.Purista liivatelehsistä ylimääräinen vesi pois ja liuota ne sokeriliemeen. Lisää vadelmasose ja sekoita. Vahdota vanilijasokerilla maustettu kerma. SEkoita kermavaahto muutamassa erässä vadelmasoseen joukkoon. Kaada mousse vuokaan kakkupohjana päälle. Anna kakun hyytyä noin 4 tuntia jääkaapissa. Koristele se marjoilla ja siivilöi päälle tomusokeria.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Tee minusta iloinen ja kommentoi minulle juttujani! =D