Eilen tuli täytettyä pyöreitä vuosia. No, vielä ei uskaltanut pyytää väkeä viettämään kanssani juhlia, vaan ihan omaksi iloksi tein vähän kaikenlaista.
Eilisen aikana muutama ystävä kävi alkukakuilla. odotellen varsinaisia juhlia.
Itse juhlat olen päättänyt pitää elokuussa.....ja toivon tosiaan että silloin ne pystyy pitämään.
Minusta juhlien kohokohta on aina ehdottomasti voileipäkakku! Voi niitä voisin syödä vaikka jokapäivä!!! Tein sellaisen voileipäkääretortun tällä kertaa...
Voileipäkääretorttu
16 grahampaahtoleipäviipaletta tai ruispaahtoleipää
Kostutukseen
1 ½ dl maitoa
Täyte
250 g savukirjolohta
150 g kurkkua
2 rasiaa (à 200 g) kylmäsavulohi tuorejuustoa
2 rkl sitruunamehua
½ tl mustapippuria
Koristeluun
2 rasiaa (à 200 g ) kevyt ruohosipuli tuorejuustoa
2 rkl maitoa
150 g kirsikkatomaatteja
basilikan lehtiä (itsellä ei ollut basilikaa, mutta muuta syötäväksi kelpaavaa vihreetä)
mustapippuria myllystä
Levitä leipäviipaleet talouskelmun päälle tiiviisti vieri viereen (4 x 4 viipaletta). Halutessasi leikkaa ensin kuoret pois.
Kostuta levy maidolla.
Perkaa kalasta ruodot ja nahka. Hienonna haarukalla. Huuhtele kurkku, poista vetinen siemenosa. Leikkaa pieniksi kuutioiksi. Sekoita täytteen ainekset.
Levitä täyte levylle. Rullaa kelmun avulla kuten kääretorttu. Käännä saumapuoli alas. Anna maustua tiukkana rullana kelmun sisällä mieluiten seuraavaan päivään.
Notkista tuorejuustoa maidolla. Kuorruta kääretorttu. Koristele lohkotuilla kisikkatomaateilla ja basilikan lehidillä. Rouhi lopuksi Voileipäkääretortun pintaan mustapippuria myllystä.
Kostutukseen
1 ½ dl maitoa
Täyte
250 g savukirjolohta
150 g kurkkua
2 rasiaa (à 200 g) kylmäsavulohi tuorejuustoa
2 rkl sitruunamehua
½ tl mustapippuria
Koristeluun
2 rasiaa (à 200 g ) kevyt ruohosipuli tuorejuustoa
2 rkl maitoa
150 g kirsikkatomaatteja
basilikan lehtiä (itsellä ei ollut basilikaa, mutta muuta syötäväksi kelpaavaa vihreetä)
mustapippuria myllystä
Levitä leipäviipaleet talouskelmun päälle tiiviisti vieri viereen (4 x 4 viipaletta). Halutessasi leikkaa ensin kuoret pois.
Kostuta levy maidolla.
Perkaa kalasta ruodot ja nahka. Hienonna haarukalla. Huuhtele kurkku, poista vetinen siemenosa. Leikkaa pieniksi kuutioiksi. Sekoita täytteen ainekset.
Levitä täyte levylle. Rullaa kelmun avulla kuten kääretorttu. Käännä saumapuoli alas. Anna maustua tiukkana rullana kelmun sisällä mieluiten seuraavaan päivään.
Notkista tuorejuustoa maidolla. Kuorruta kääretorttu. Koristele lohkotuilla kisikkatomaateilla ja basilikan lehidillä. Rouhi lopuksi Voileipäkääretortun pintaan mustapippuria myllystä.
Maukasta on......
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Tee minusta iloinen ja kommentoi minulle juttujani! =D