Punajuuri on ihanan herkullinen syödä. Sitä tulee vaan niin harvoin ostettua kaupasta tai itse tehtyä.
No, nyt tein ison määrän itse. Tätä ohjetta en ole aikaisemmin kokeillutkaan.
Minua kiehtoi tässä ohjeessa tuo hunaja. Miten se vaikuttaa punajuuren makuun. Saapa nähdä sitten kun pääsee maistelemaan!
Hunajaiset säilykepunajuuret
4 henk.
• 5 rkl hunajaa
• 2 rkl sokeria
• 0,5 dl etikkaa
• 3 dl vettä
• 2 tl suolaa
• 500 g tuoreita punajuuria
Laita liemiainekset kattilaan ja käännä lämpö päälle. Kuori ja siivuta punajuuret 2 cm paksuiksi kolikoiksi. Isoimmat palat voi puolittaa. Keitä punajuuria liemessä hiljalleen poreillen kannen alla puoli tuntia. Nostele punajuuret desinfioituun lasipurkkiin. Kaada lientä päälle niin, että punajuuretpeittyvät. Sulje kansi tiiviisti ja laita kylmään tekeytymään ainakin viikoksi.
Ja sinne kylmäkellariin pääsevät nämäkin. 😊
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Tee minusta iloinen ja kommentoi minulle juttujani! =D