Sunnuntai aamun leivontaa.
Kelloja sitten siirrettiin taas....Itse kun heräilen muutenkin aikaisin, niin olen jälleen näin vapaa aamuna nousut aikaisemmin kuin kukko!!! Kiitos kellojen siirron!!!
Mitäpä sitä sitten muuta aamupalan jälkeen tekisi kuin leipoisi.
On jo pitemmän aikaa tehnyt mieli tehdä peltileipää. Ja tänä aamuna päätin toteuttaa sen mielitekoni. Saavat nämä herääjät sitten omalla aamupalallaan tuotetta leipää....
Kaurainen peltileipä
4 dl kaurahiutaleita (voit käyttää myös muitakin hiutaleita / jauhoja, esim; neljän viljan, vehnä, ohra hiutaleita ja sämpylä yms jauhoja. Kauraleseillä ja -rouheella saat rouheutta leipääsi.)
1 pss kuivahiivaa
1 rkl vaaleaa siirappia
5 dl vettä (ainakin 42 asteista)
0,5 dl kasviöljyä
noin 6 dl vehnä- tai hiivaleipäjauhoja
1 tl suolaa
pinnalle:
kaurahiutaleita
sormisuolaa
tarvikkeet:
noin 30×35 cm kokoinen uunivuoka
leivinpaperia
Sekoita kulhossa kaurahiutaleet, siirappi tai sokeri, hiiva ja lisää reilusti kädenlämpöinen vesi. Anna seoksen levätä viitisen minuuttia, jotta hiiva heräilee.
Lisää öljy, jauhot, suola ja sekoita taikina nopeasti tasaiseksi.
Kaada taikina paperoidulle uunipellille ja taputtele tasaiseksi jauhotetuin käsin. Tee taikinan pintaan ruudukko veitsellä tai lastalla. Anna leivän kohota puoli tuntia liinan alla.
Lämmitä uuni 225 asteeseen.
Voitele leivän pinta vedellä ja ripottele päälle kaurahiutaleita sekä hieman sormisuolaa. Paista leipä uunin keskitasolla 15-20 minuuttia, kunnes pinta saa kauniin värin. Anna jäähtyä hetki vuoassa ennen nauttimista.
Paljon ei kohoillut tämä minun leipä, mutta eipä haitannut. Maukasta tuli!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Tee minusta iloinen ja kommentoi minulle juttujani! =D