tiistai 17. lokakuuta 2023

Nakkikeitto

Niin teki mieli nakkikeittoa, että oli pakko tehdä sitä. Nakkikeittohan on helppo tehdä ja ei siihen pahemmin ohjeita tarvitse. Mutta laitan sen tähän kuitenkin.

Keiton takia en tätä kirjoitusta alkanut tekemään vaan kasviskuution takia.  Tilasin Matsmartista kokeeksi Garden herbs & spices kuutioita. Ja nyt tulikin minun mieleinen kuutio.

Meidän kaupoista ei tallaisia ole löytynyt. Onneksi niitä sai 3 pkt:n verran siihen hintaan mitä nyt maksoin. Pitää seuraavan kerran kun isoille kylille menee niin katsoa löytyisikö niitä kotiin ostettavaksi.

Valmistaja on siis Maggi ja  liemikuutio on valmistettu 100 % luonnollisista ainesosista. 

Siinä on runsaasti vihanneksia, vähän suolaa, mutta paljon makua! Tätä voi käyttää myös jos valmistat patoja, vihannespannuja tai vain riisiä taikka pastaan. Keitossa se oli aivan ihana. Ja makua riitti.

Nakkikeitto

4 annosta

1 pkt (350 g) nakkeja

1 rkl rypsiöljyä

5–6 (500 g) perunaa 

1 l vettä

2-3 lihaliemikuutio

1 pss keittojuureksia 


Paloittele nakit ja ruskista ne halutessasi. Pese, kuori ja paloittele perunat. 

Laita paloitetut perunat kiehumaan veteen. Anna kiehua sen aikaa kun perunat ovat melkein kypsiä.

Sen jälkeen lisää kiehuvaan veteen lihaliemikuutiot ja nakit.  Lisää keittojuurekset ja jatka kypsentämistä vielä noin 5 minuuttia.

Kannattaa kokeilla noita kuutioita.....antaa kyllä hyvää makua. 





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tee minusta iloinen ja kommentoi minulle juttujani! =D

Höpinöitä!

Se on taasen kuun viimeinen päivä. Aika menee niin nopsaan......Sitä ollaan jo katseltu kesälomia työporukan kanssa. Tässä kuussa yksi loma ...