Tyttäreltäni sain tänäkin syksynä monen sortista kasvista. Ihanaa......kun itse en kerennyt mitään laittamaan muutto touhujen takia. Ensi kevättä innolla odotellen.....
Tyttärelläni ja hänen avokilla on niin hyvät kasvimaat, että nuo kasviksetkin kasvavat kunnon kokoiseksi. Verrattuna minun pieneen viljelyni. Mutta silti minä innolla joka kevät kokeilen kasvatus puuhaastelu, paitsi siis tänä vuonna.
Eilen tein purkillisen pikkelöityä punasipulia. Tein myös hunajaiset säilykepunajuuret, mutta niistä toisessa postauksessa.
Nyt saan viedä täytettä minun uuteen kylmäkellariin. Toivon mukaan nämä säilyvät jouluun!
Pikkelöity punasipuli
4-6 kpl punasipulia
pikkeliliemi
1 dl väkiviinaetikkaa
2 dl sokeria
3 dl kiehuvaa vettä
(mausteita oman maun mukaan, esim. maustepippuri, laakerinlehti, (itse käytin alleviivattuja), tähtianis tai neilikka)
Kuori ja viipaloi punasipulit.
Laita punasipuliviipaleet puhtaaseen purkkiin.
Sekoita keskenään 1 osa etikkaa 2 osa sokeria ja kolme osaa kiehuvaa vettä sekä mahdolliset mausteet. Sekoita niin, että sokeri sulaa.
Kaada kuuma pikkeliliemi sipuleiden päälle ja anna tekeytyä yön yli jääkaapissa.
Säilytä jääkaapissa. Puhtaassa säilykepurkissa pikkelssit säilyvät useita kuukausia. Avattuna noin viikon.
Vinkki! Samalla 1-2-3 pikkeliliemellä pikkelöit myös muut kasvikset.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Tee minusta iloinen ja kommentoi minulle juttujani! =D