sunnuntai 15. lokakuuta 2023

Mokkapala

Silloin kun lapset olivat vielä pieniä, niitä tätä herkkua tuli leivottua useasti. Nyt en muista milloin viimeksi olisinkaan leiponut tätä.

Jokunen vuosi sitten tein Mokkapala-kääretortun, siitä löydyt ohjeen TÄÄLTÄ.

Tiesitkö sinä että mokkapalalla on mielettömästi eri nimiä? Tänne päin kun muutin aikoinaan niin täällä osa käytti mokkapalasta nimeä masaliisa.  Siinä olikin miettimistä kun ensimmäisen kerran kuulin nimen masaliisa, ja kysymyksen siihen olenko leiponut masaliisaa????

Tein eilen mokapaloja. No, eipä ollut nonparelleja, eikä löytynyt kaikkia leipomiseen tarkoitettuja asioita.....oli se taas sellaisetta säheltämistä! 

No, sinänsä tässä ollaan ihan iloisella mielellä, enää ei ole kauheasti purettavia laatikoita....ja sitten alkaa  se etsiminen mihin minä mitäkin olen niitä laittanut!😂😂😂😂

Ihan kauniiksi ei voi tuota mokkapala piirakkaa sanoa, mutta taaskaan ei se vaikuttanut makuun. Meni koko pellillinen jo kaupaksi.

Perinteiset mokkapalat

 150 g voita tai margariinia

 4 kananmunaa

 4 dl sokeria

 5 dl vehnäjauhoja

 1 dl tummaa kaakaojauhetta

 3 tl leivinjauhetta

 2 tl vaniljasokeria

 2 dl kahvia

Kuorrutus

 100 g voita tai margariinia

5 rkl kahvia

 4 dl tomusokeria

 3 rkl tummaa kaakaojauhetta

 2 tl vaniljasokeria

Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Levitä uunipellille leivinpaperi ja voitele se kevyesti.

Sulata rasva ja jäähdytä haaleaksi. Yhdistä nesteen kanssa. Vaahdota munat ja sokeri. Yhdistä kuiva-aineet. Lisää munavaahtoon siivilän läpi. Sekoita varovasti tasaiseksi. Kääntele lopuksi rasva-nesteseos taikinaan. Älä sekoita tai vatkaa voimakkaasti.

Levitä taikina uunipellille. Paista uunin alatasolla 15–20 minuuttia. Jäähdytä hyvin.

Kuorrutusta varten sulata rasva ja jäähdytä hetki. Sekoita se nesteen kanssa. Sekoita lopuksi kaikki aineet yhteen tasaiseksi kuorrutteeksi. Lisää tomusokeria tarvittaessa. Levitä kuorrute kakkulevyn päälle ja anna kovettua. Leikkaa pieniksi ruuduiksi.

No, niistä mokkapalan muista nimistä vielä......Mitäs nimeä teillä käytetään? 

Masaliisa, Mokkapalat, Tuulamantorttu / Tuulemantorttu / Tuulomantorttu, Mokkaruudut, Mokkis, Suklaaneliö, Rakkaudenpalat, Ruotsinhyvä / Ruotsin Paras, Suklaapelti, Poikavauva, Kakkakuutio, Musta mörkö, Suklaapala, Rakkauden makupalat, Suklaahyvä / suklaahyve, Pakkamolo, Rakkaudenruutu, Rakkauden leipä, Äkkimakkee, Lauantaileivos, Halsualainen, Alavetelinleipä, Viivakeksit, Suklaaropsu, Tittiskakku, Ruotsalainen kakku, Nonparelli, Suklaapannari, Kurakakku, Hessunkakku, Höperö, Ailin piirakka, Tahnapulla, Pilkkupiirakka, Neulapulla, Suklaamössö, Bergö-kakku, Lituskakaakku, Pimari, Ruotsari.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tee minusta iloinen ja kommentoi minulle juttujani! =D

Höpinöitä!

Se on taasen kuun viimeinen päivä. Aika menee niin nopsaan......Sitä ollaan jo katseltu kesälomia työporukan kanssa. Tässä kuussa yksi loma ...