torstai 13. kesäkuuta 2024

Kirsikkapuu

Tämä viikko on mennyt tähän aamuun asti vaihtelevassa säässä. Viileää on ollut ja aika tuulistakin. 

Välillä aurinko on paistanut kauniisti ja lämmittää, sitten hetkenpäästä vettä sataa kaatamalla. 

Ukkosta ja salamointia meillä ei ole ollut.

Eilen laitoin kirsikkapuulle vähän "vetonarua ja painoa". 

Tässä pihalla on kaksi luumupuuta ja kaksi kirsikkapuuta. Vain yhdestä puusta saa poimittua marjat (hedelmät), koska on sen verran matala.  Mutta kohta sekin on kasvanut niin korkeaksi ettei siitä voi poimia satoa.
Sai vinkin ystävältäni, miten saan tuon vielä hyvässä korkeudessa olevan puun pysymään siinnä korkuudessa että niitä marjoja (hedelmiä) pystyy keräämään.

Noita kolmea muuta puuta täytyy sitten talven aikana vähän katkoa. Jotta saadaan niistäkin kivoja keräily puita.

Tosiaan laitoin narua oksiin ja taivutin varovastioksaa maata kohden ja narun päähän laitoin tiiliskiven jotta oksa pysyy taivutettuna. Nyt ne annetaan olla pitkään että puu alkaa kasvamaan tuossa asennossa.

Saapa nähdä miten tässä käy.

Nyt puut ovat kyllä täynnä raakileita.....odotan innolla että pääsen maistamaan.Pieni katselmus muihinkin kasveihin...ainakin pieniä kirsikkatomaatteja on tulossa. Pinaattia....nam, nam....lipstikkaa, ruohosipulia, kurkku, kurpitsa jne....ai, ai...ihana seurata puutarhassa olevien kasvien kasvua.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tee minusta iloinen ja kommentoi minulle juttujani! =D

Virkaten toppi

Löysin pinterestin sivuilta mallin......kuvaa katsellessa päätin että voisin tehdä sen jossain vaiheessa. Nappasin kuvan talteen. Kysyn tytt...