lauantai 29. kesäkuuta 2024

Lauantain viettoa

Tänään on ollut sellainen normi lämpöasteet mittarissa. On myös jonkin verran aamupäivästä satanut. 

Kyllä tuo yli 30 asteen lämpö ei sovi minulle, vaikka kuinka rakastan kesää.....Onneksi on kaikenlaisia "helpottajia" tuohon kuumuuteen.

Torilta ostettiin 5 kg laatikko mansikoita. Vaan olipa ihana makeita, hyvä ostos. Sain ne laitettua tuonne pakkaseen. Vaikka muutama meni kyllä suuhunkin. Nam, nam.... Jos sinä olet mansikoita ostanut pakkaseen vain onko sinulla omassa pihassa mansikka maa?


Meillä on jokunen mansikka puutarhassa, ja niihin näyttää tulevan paljon marjoja. Eilen juuri laitoin verkon niiden päälle etteivät nuo räksät ihan kaikkea pääse syömään!

Keräsin myös pinaatitkin pois. Niitä oli iso kasa kasvanut. 

Nyt odottelen toista satoa pinaatista. 

Pakastimeen meni nuokin. Kyllä se pakastin taas alkaa talveksi täyttymään......

Tein pizzaa. Ja löysin niin hyvän pohja ohjeen, että ajattelin jakaa sen teillekin.  Joten kokeilkaan tekin ja toivonmukaan teillekin tulee sellainen fiilis että nyt löyty hyvä ohje!

Paras pizzapohja

4 pyöreää pizzaa

5 dl vettä

1,5 pss kuivahiivaa

2 rkl sokeria

2 tl suolaa

1 dl oliiviöljyä

10 dl jauhoja

Sekoita 3 dl jauhoja, kuivahiiva, sokeri ja suola keskenään.  Lisää kädenlämpöä lämpimämpi vesi.

Sekoita hyvin ja lisää jauhoja vielä 4dl. Lisää oliiviöljy ja sekoita kunnolla. Lisää loput jauhot käsin vaivaten.  Jauhoja voi lisätä niin pitkään, että taikina on valmis. Kun taikina on kiinteä pallo, eikä tartu enää käsiin, se on valmis. Laita kohoamaan jääkaappiin 30-60min. 

Vaivaa kohonneesta taikinasta kuplat pois ja jaa se neljään osaan. Kauli taikina hyvin jauhotetulla pöydällä niin ohueksi kuin onnistuu ja nosta se sitten leivinpaperille. Lisää täytteet.
En ole aikaisemmin sokeria pitsapohjaan laittanut.Nyt laitoin ja todellakin hyvä resepti on!!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tee minusta iloinen ja kommentoi minulle juttujani! =D

Virkaten toppi

Löysin pinterestin sivuilta mallin......kuvaa katsellessa päätin että voisin tehdä sen jossain vaiheessa. Nappasin kuvan talteen. Kysyn tytt...