torstai 6. kesäkuuta 2024

Postia tuli.....

Muutama postikortti on löytänyt tiensä minun luo jälleen!

Aivan ihana ylläri oli kun sain kortin Guam;ta. Häpeäsi on sanottava etten minä tiennyt tuon nimisestä paikasta!  Ihanaa oli myös se, että kortin laittaja oli kirjoittanut korttiin vähän saaren historiasta!! Olin kyllä iloinen....



 Tässä saaresta tietoa;

Guam on Mariaanien eteläisin ja koko Mikronesian suurin saari. Sen pinta-ala on 541 neliökilometriä, ja saari on 48 kilometriä pitkä ja 6–20 kilometriä leveä.
Saaren pohjoisosa koostuu melko tasaisesta korallikalkkikiviylängöstä, jyrkistä rantakallioista ja kapeasta rantatasangosta, ja alueella on suurin osa saaren makeasta vedestä. Keskiosissa on matalia mäkiä, ja eteläosa on vuoristoinen ja pääosin vulkaaninen. Lounaassa on saaren korkein vuori, 406-metrinen Mount Lamlam.
Guamia ympäröivät miltei kaikkialta koralliriutat. Guamiin kuuluu hallinnollisesti myös saman riutan sisällä oleva Kookossaari, joka on 1,6 kilometrin päässä Guamin saaren lounaiskärjestä.
Guamin ilmasto on trooppinen, mutta sitä viilentävät pasaatituulet. Sadekausi on heinäkuun ja lokakuun välillä. Vuotuinen sadanta on 2 400 millimetriä, ja sateista kolme neljäsosaa tulee sadekauden aikana. Taifuuneja iskee saarelle säännöllisin väliajoin.
Guamin pohjoisosissa on tiheää sademetsää, mutta eteläosien vulkaanisilla rinteillä on lähinnä ruohokasvillisuutta. Guamin alkuperäinen lintulajisto on lähes tuhoutunut, sillä monet linnut ovat kuolleet sukupuuttoon, kun ihminen levitti vahingossa 1940-luvulla ruskopuukäärmeen saarelle.


Toinen alla oleva kortti tuli Saksasta. Edellinen ja tämä kortti tuli 3.6.



Tänään minua odotti kaksikorttia toinen oli Japanista....eli alla on Japanin kortti.




Tämä yläkortti tuli Kiinasta.  Minun kiinaan lähettämä kortti on nyt ollut matkalla 51 pvää. Tämä Kiinasta minulle tullut kortti, oli matkaansa tehnyt 47 päivää.  Ihana ruokakortti. Ja alapuolella on tämän kortin postimerkit, ne on kauniita! Vai mitä mieltä olette?




Tämmöinen kattaus tällä kertaa!

6 kommenttia:

  1. Miten upeita kortteja ja myös postimerkkejä !

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eikös vaan! Nuo postimerkit ovat kyllä ihania.

      Poista
  2. Vastaukset
    1. <3 Siis nykyään on niin kauniita postimerkkejä. Kyllä maailmalta löytyy kauniita korttejakin....

      Poista
  3. En ole minäkään kuullut tuon nimisestä paikasta. Nuo Kiinan postimerkit ovat todella kauniita. Kauan kestää postin kulku Aasiaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eniten kauniin kortin lisäksi ilahdutti lähettäjän ihanasta kertomuksesta paikan historiasta. Olin ihan "täpinöissäni". Pidän historiasta paljon.

      Poista

Tee minusta iloinen ja kommentoi minulle juttujani! =D

Nokipainanta

Kesätauon jälkeen näpsäkät kokoontuivat jälleen. Kyllä oli kiva pari tuntinen. Juttua riitti ja naurun rätkätystä.... Meistä ei ketään ollut...