Lauantaina jäi raparperimehua, mutta sehän ei haittaa. Sillä sitä mehuahan voi sitten tuunailla. Ja näin teinkin eilen.
Tiesitkös muuten että raparperi on vihannes?
Pieni tieto pläjäys;
Raparperihän on helppohoitonen ja vähällä toimeen tuleva monivuotinen vihannes. Tuota raparperia pidetään usein virheellisesti hedelmälajina.
Se johtuu sen happokkaasta ja mehukkaasta mausta sekä siitä, että raparperiä käytetään lähinnä jälkiruokiin.
Raparperin kirpeyteen on taas syypää on oksaalihappo, joka sitoo elimistön kalsiumia. Siksi yleisesti suositellaan, että raparperiä syötäessä on hyvä nauttia samalla maitoa tai jotain muuta maitovalmistetta. Minun suosikki raparperin kanssa on kyllä kermavaahto 😁😂😍
Mieheni sanoi ettei hänen lapsuudessa varoteltu tälläisesta vaan he söivät raparperiä suoraan penkistä. No, omalta kohdalta muistan varoituksen ja aina piti olla maitoa jos raparperia söi. Mutta kiisselin kanssa mummo laitoi aina kermavaahtoa, meille.....ja siitä se minunkin into;" kermavaahtoa sen olla pitää", on lähtenyt.
No, nyt siihen mehuun. Ajattelin tehdä vispipuuroa. Olen aikaisemmin tehnyt raparperistä ja sen mehusta. Hyvää siitä tulee.
Raparperimehusta vispipuuroa
1 litra raparperimehua
½ -1 dl sokeria (riippuu vähän miten makeaa tuo mehuasi on)
1¼ dl mannasuurimoita
ripaus suolaa
Kiehauta mehu. Mausta halutessasi sokerilla ja suolalla ja tarkista hyvä maku. Vispaa mannasuurimot kiehuvaan nesteeseen ja anna kypsyä hiljalleen välillä sekoittaen 5-10 min. Anna puuron jäähtyä.
Jos haluat vatkaa puuro voimakkaasti kuohkeaksi vaahdoksi, mieluiten sähkövatkaimella.
Mutta puuron voi syödä myös ilman vatkaamista lämpimänä tai kylmänä maidon kanssa.
Tällä kertaa maidon kanssa, kun ei ollut kermavaahtoa! 😀😂 |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Tee minusta iloinen ja kommentoi minulle juttujani! =D