lauantai 20. helmikuuta 2016

Hot dog sämpylä

Tänään oli jälleen grilli kuumana....joten jotta makkara sai jotain lisuketta =D tein sämpylät.... Näitä sämpylöitä ei sitten tehdä ihan "pikana" aikaa menee nostatukseen n.. 1½ h ja vielä yksi nostatus ½ h. Joten aloita ajoissa tekee sämpylät, jos haluat syödä hodareita =D



Hot dog -sämpylät 

12 kpl

3 dl maitoa
1 muna
50 g voita sulatettuna
2 rkl sokeria
8 dl vehnäjauhoja
1 ½ tl kuivahiivaa
1 ½ tl suolaa
Voiteluun:
2 rkl tummaa siirappia
2 rkl vettä

Lämmitä maito haaleaksi (sen ei tarvitse olla kovin lämmintä). Sekoita joukkoon kananmuna, voisula ja sokeri.
Sekoita 1 dl:n jauhoja kuivahiiva ja suola. Sekoita maitoseokseen. Alusta taikinaan loput jauhot. Vaivaa taikinaa yleiskoneella vähintään 5 minuuttia tai käsin vähintään 10 minuuttia, kunnes taikina on kimmoisaa. Käsin vaivatessa saatat tarvita enemmän jauhoja. Yritä kuitenkin pitää taikina mahdollisimman pehmeänä, jolloin sämpylöistä tulee kuohkeita.
Pyöräytä taikina jauhojen avulla palloksi. Anna taikinan kohota leivinliinalla peitettynä noin 1½ tuntia.
Ota taikina työtasolle. Vaivaa hetki, jaa sitten 12 yhtä suureen osaan.




 Ja tee näin:

Kaulitse palat noin 18 senttiä pitkiksi puikuloiksi.







Käännä puikulan päädyistä reunoja hieman, niin että saat tasaiset päädyt.
Käännä sitten keskiosasta pitkät reunat keskelle hieman limittäin, jotta saat mahdollisimman tasapaksun patukan.
Käännä saumapuoli alaspäin ja aseta sämpylät leivinpaperilla vuoratulle pellille kahteen riviin.
Anna sämpylöiden kohota vielä puoli tuntia leivinliinalla peitettynä.
Voitele kohonneet sämpylät siirapin ja veden seoksella silikonista pullasutia apuna käyttäen.
Paista sämpylöitä 225-asteisen uunin keskitasolla 15–17 minuuttia. Anna jäähtyä ainakin 10 minuutin ajan ennen halkaisemista.


Täytä hodarit pitkillä makkaralla/nakeilla sekä sinapilla tai esim. nyhtöpossulla



2 kommenttia:

Tee minusta iloinen ja kommentoi minulle juttujani! =D

Vain kolme kuvaa - haaste

Tässä minun tämän marraskuun, kolmen kuvan - haasteen kuvat. Lisää haasteetsta löydät Kristiina K :n blogista. Juusto on "salainen&quo...